Полицията в Силистра рани три деца при демонстрация как да играят безопасно

OFFNews 31 май 2019 в 14:17 37738 7

Снимка websilistra.net

Три малки деца пострадаха по време на демонстрации на полицията по залавяне на опасни бандити на стадион "Луи Айер" (Доростол) в Силистра.

Две от децата от детска градина "Иглика-2" са приети за наблюдение в Детското отделение на силистренската болница с леки изгаряния, а трето, което е в по-сериозно състояние с изгаряния по гърдите и краката, е закарано в Клиниката по изгаряния в Русе.

Районната прокуратура в Силистра вече започна досъдебно производство във връзка с инцидента. Служителите на МВР са ранили децата при демонстрация на взривяване на  светлинно-звукова граната.

Абсурдното в случая е, че демонстрацията на полицията е била по повод Деня на детето - 1 юни. Тя е по програмата "Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“, която се провежда в детски градини и училища от Дулово, Тутракан и Силистра. 

На стадиона по време на инцидента са присъствали около 300 деца, а районът се води, че е бил отцепен с оглед безопасността на присъстващите.

Осколка от взривената граната обаче ранява две момченца и едно момиченце, които са се намирали на разстояние 50 метра от мястото на демонстрацията. Двете 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени. Момиченцето, което също е на 6 години, е транспортирано в Русе, тъй като е с обгаряния между 10 и 20 процента по гърдите, краката и врата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

8

Лопе де Вега

01.06 2019 в 18:12

И аз нищо не разбрах. Дори да допуснем, че е отхвърчало едно (1!) парченце от бомбата, как е успяло да ОБГОРИ Три деца. Некой пак си е гледал пространството под пъпа, вместо да мисли.

23293

7

Стефан

01.06 2019 в 10:10

Освен тия кофи помия, някой да се опита да разбере какво аджеба е станало? Щото аз например, хич не разбирам.

Шоковите гранати изобщо не са като военните. Те не се пръскат, и не разхвърлят осколки като поразяващи елементи. Това са едни парчета тръба с много дупки по тях. А зарядът им е от, грубо казано, бертолетова сол, за да гърми много силно, и магнезий, за да светва много силно. И специално нямат нито фугасно, нито бризантно, нито метателно действие.
Отделно, просто осколка, не може да запали нищо.
И 50 метра са много, за произволно огнеметно-запалително средство.
Аз наистина не разбирам какво е станало.

4000

6

JDemmanuel

01.06 2019 в 08:45

супер раздут щат, по 7 полицая на глава от населението, дебелаци не могат да минат един тест за ОФП, не могат да избягат и 5 километра и да направят 50 лицеви опори и 50 набирания, всички знаят че са задръстени и корумпирани, за нищо не стават 90% от тях са връзкари, а другите 10% са нещкви които не са успяли да станат таксиметрови шофьори,

не владеят никакви чужди езици, тотална липса на човещина и ЕМПАТИЯ, само ламтят за пари и подкупи.

обаче тръгнали да правят демонстрация.

абе бегайте да джобите младежите за някой друг грам марихуана, барем изкарате статистика колко много дрога сте въз-спряли, докато през последните 30 години след промените България е лидер в източна Европа по производство и износ на перкусори, амфетамини каптагон и какви ли не тежки наркотици, но важното е някой младеж да не гледа канабис на балкона си.
за кво изобщо се преструвате, направо закривайте и БОП и МОП и сичко

25665

3

Victimized

31.05 2019 в 15:50

МВР е групировка от шуро-баджанаци, дето са там не защото имат качества.
Нужно е пълно преструктуриране на цялото министерство.

15256

2

mendi

31.05 2019 в 15:33

МВР Бате!
Каква им е работата на децата да изграят със светлинно-звукови гранати...?

12319

1

Чичо ви

31.05 2019 в 14:54

Истината днес сега е тази - родната полиция ни пази...
 
X

Елена, която върна наградата