Полицейското присъствие в Гърмен остава засилено

OFFNews Последна промяна на 26 май 2015 в 07:39 3911 4

Полицейското присъствие в Гърмен остава засилено

Полицейското присъствие в Гърмен остава засилено, съобщиха от МВР след снощните разговори на вътрешния министър Румяна Бъчварова и главния секретар на МВР Георги Костов с представители на местната власт, протестиращите и ромите.

Протестиращите, които настояват за незабавно изселване на ромите, посрещнаха негативно уверенията на министър Бъчварова. Някои я аплодираха, а други я посрещнаха с освирквания и възгласи “мафия” от друга.

"По отношение на ромската общност, която е тук, трябва всички да признаем, че те са български граждани, така, както сте и вие. Ако трябва да говорим за справедливост и да я спазваме, тя трябва да бъде по отношение на всички", каза тя.

В ромския квартал “Кремиковци” започват проверки на всички незаконни постройки, за които има издадени заповеди за събаряне от 2011-та година. Ще се проверяват и адресните регистрации на обитателите им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.05 2015 в 12:08

Срам ме е от всички, които защитават мръсните мангали и ми се правят на големи европейци... мръднете малко от панелките в София и обиколете страната ... Направете си експеримент и преброите колко българи ще видите и колко мангали... Не разбирате ли, че тия нямат чувство за държава, за бит, за принадлежност към каквото и да било... Тия кърлежи само се развъждат и не ДОПРИНАСЯТ С НИЩО за развитието на държавата.... Слепи ли сте, какво ви става?? Обиколете селата, питайте бабите как треперят за пенсиите си... И не могат да заспят защото чуват мангалите как крадат на горния етаж на къщата им? Попитайте бабите и дядовците, колко бой са яли и в какъв страх живеят... Попитайте собствениците на къщи, които поради една или друга причина не живеят в родното си място... какво е останало от домовете им? МРЪСНИТЕ МАНГАЛИ СЕЯТ САМО РАЗРУХА И ЛАЙНА КЪДЕТО МИНАТ... АКО ЩЕТЕ МИ ХАРЕСВАЙТЕ КОМЕНТАРА... ТОВА Е САМАТА ИСТИНА И ТЯ ДАЛЕЧ НЕ Е КРАСИВА ... САМО ГЕНОЦИД... МРЪСЕН ГЕНОЦИД ДО КРАК, БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА!!!!

26.05 2015 в 11:24

Пазим ли мангалите, неуважаеми милиционери?

26.05 2015 в 10:02

КАКТО КАЗВА ОСТАП БЕНДЕР ЛЕДА СЕ ПРОПУКВА ДАМИ И ГОСПОДА. БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ ДЕМОКРАЦИЯ, А ЦИГАНИТЕ. ДА ЯДАТ.

26.05 2015 в 10:01

историята има мутренски вкус. Очевидно е и то с просто око, че един битов скандал се използва с политическа цел. Но едва ли от ДПС. Мисля че тук трябва да се съзре Атака и други наци организации.