Полицай опита да разтърве разпра, обвиниха го в насилие

OFFNews Последна промяна на 23 април 2014 в 10:22 3227 3

Двама цивилни полицаи са пребили семейство софиянци край с. Български извор, съобщава ТВ7. Инцидентът станал в петък, след като между семейството и пътниците в спрял за почивка автомобил възникнал конфликт.

Според телевизията сред нападателите е установено, че имало двама полицаи – един от Областната дирекция в Ловеч и друг от Велико Търново.

Пред OFFNews от полицията в Ловеч обясниха, че единствената връзка на полицай със случая е, че той се опитал да разтърве биещите се, като той не е упражнявал насилие.

Говорителката на местната полиция Габриела Тодорова обясни, че конфликтната ситуация възникнала, след като автомобилът с биячите едва не блъснал дете, което слязло с родителите си на място за почивка. Потеглящият от мястото автомобил леко закачил детето, но без да го нарани. В опит да го защити, бащата на детето направил забележка на шофьора на другия автомобил, което довело до размяна на обидни думи, а от там - и на юмруци. За да ги разтърве, полицай, който не бил по това време на работа, се легитимирал и опитал да разтърве биещите се.

От полицията са категорични, че той не е упражнявал сила срещу никого от двете страни. Другият мъж от Велико Търново, който също е бил участник в конфликта и за когото се твърди, че бил полицай, не е служител на МВР. От Областната дирекция на МВР Велико Търново обясниха, че при тях няма сигнал за участие на полицай в сбиване.

След възникването на инцидента бил подаден сигнал на спешния телефон 112 и на място дошъл зам.-директорът на ОДМВР-Ловеч.

Образувана е проверка и резултатите от нея ще бъдат предадени на прокуратурата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.05 2014 в 09:42

Познавам Орлин. Не пие, не пуши, не лъже! Изключително грамотен полицейски служител, който не би проявил своеволие!

23.04 2014 в 20:22

Аз съм бащата на "леко закаченото" дете. Полицаят се казва Орлин Ивайлов Русинов с служебна карта 36863501. Единствено той раздаваше юмруци на паркинга. Информацията описана в статията е грешна и не отразява събитията реално. Говорителката любезно се опитва да изопачи събитията, които потърпевшите сме описали в полицията.

23.04 2014 в 12:13

... засекретихме ли случая, колеги...

... хахахахахаха