Полицай опита да разтърве разпра, обвиниха го в насилие

OFFNews 23 април 2014 в 10:22 3629 3

Двама цивилни полицаи са пребили семейство софиянци край с. Български извор, съобщава ТВ7. Инцидентът станал в петък, след като между семейството и пътниците в спрял за почивка автомобил възникнал конфликт.

Според телевизията сред нападателите е установено, че имало двама полицаи – един от Областната дирекция в Ловеч и друг от Велико Търново.

Пред OFFNews от полицията в Ловеч обясниха, че единствената връзка на полицай със случая е, че той се опитал да разтърве биещите се, като той не е упражнявал насилие.

Говорителката на местната полиция Габриела Тодорова обясни, че конфликтната ситуация възникнала, след като автомобилът с биячите едва не блъснал дете, което слязло с родителите си на място за почивка. Потеглящият от мястото автомобил леко закачил детето, но без да го нарани. В опит да го защити, бащата на детето направил забележка на шофьора на другия автомобил, което довело до размяна на обидни думи, а от там - и на юмруци. За да ги разтърве, полицай, който не бил по това време на работа, се легитимирал и опитал да разтърве биещите се.

От полицията са категорични, че той не е упражнявал сила срещу никого от двете страни. Другият мъж от Велико Търново, който също е бил участник в конфликта и за когото се твърди, че бил полицай, не е служител на МВР. От Областната дирекция на МВР Велико Търново обясниха, че при тях няма сигнал за участие на полицай в сбиване.

След възникването на инцидента бил подаден сигнал на спешния телефон 112 и на място дошъл зам.-директорът на ОДМВР-Ловеч.

Образувана е проверка и резултатите от нея ще бъдат предадени на прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!