Плевнелиев похвали депутатите за електронното гласуване

OFFNews 21 януари 2016 в 15:19 3018 4

Снимка Сергей Антонов

Президентът Росен Плевнелиев.

Държавният глава Росен Плевнелиев приветства политическите лидери, партиите и народните представители, които застанаха зад референдума за въвеждане на електронното гласуване", пише в съобщение на прессекретарията на президента, разпространено до медиите.

Според Плевнелиев това решение на парламента препотвърждава волята на хората за пряка демокрация в България. По думите му депутатите, които са казали "да" на електронното гласуване, са показали, че имат желание да чуят народа. "Днес те показаха, че искат да управляват в негов интерес", категоричен е той.

Според държавния глава днешното решение на парламента помага за връщането на доверието в институциите и засилва пряката демокрацията в страната. Президентът е сигурен, че това ще доведе до по-масово гласуване и по-активно гражданско общество, защото днес Народното събрание ясно показа, че гласът на гражданите не е без значение.

"Решението отваря пътя за въвеждането на технологиите на бъдещето в държавното управление и ще доведе до ускорено въвеждане на електронните услуги за гражданите", сигурен е държавният глава, като призовава депутатите да продължат активно да работят по приемането на законите, които ще позволят този начин на гласуване да стане възможен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови