Пернишки полицаи откриха 10 гълъба и заек, откраднати от зоокът (видео)

OFFNews 19 февруари 2018 в 11:09 4880 0

Пернишки полицаи откриха 10 гълъба и заек, откраднати от зоокът (видео)

Снимка Krakra.tv

Служителите на ОДМВР-Перник са открили откраднатите 10 гълъба и заек от зоокъта в Градския парк.

Животните са в добро състояние и ще бъдат върнати в Зоологическата градина.

Кражбата стана в началото на месеца. Посегателството беше заснето от охранителната камера. На записа се виждаше как мъж с качулка влиза и излиза от клетката на животните през дупка в мрежата, която е направил.

Община Перник благодари на органите на реда за високия професионализъм и проявената отговорност във връзка с вандалския инцидент.

„Надяваме се и в бъдеще да продължи ползотворното ни и съвместно сътрудничество с полицията в борбата с престъпността и негативните явления в обществото, с цел осигуряване реда и спокойствието на гражданите на Перник“, посочиха от общинското ръководство, цитирани от областната дирекция на МВР.

От полицията съобщиха, че в резултат на разследването и проведени оперативно-издирвателни действия е задържан 38-годишен рецидивист с инициали К.П.

Животните са открити на терасата на дома му и предадени на общината.

Вчера сутринта, той бил засечен в центъра на областния град при опит да открадне алуминиева лайсна от търговски обект. При направения му личен обиск, у него бил намерен малък талон от лек автомобил „Мерцедес“. Допълнителна справка показала, че колата била разбита в нощните часове на на 18 февруари и от нея са откраднати малък талон и СД панел на музикална уредба.

Има данни, че К.П. е автор и на други кражби в Перник, една от които е отново са алуминиеви панели от същия търговски обект.

Мъжът е познат на полицията с извършени множество кражби, грабежи и употреба на наркотични вещества. Осъждан е многократно с влезли в сила присъди за кражби и грабежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!