Quantcast

Първа жертва на потопа в Мизия, 10 бедстват

Ивайло Анев Последна промяна на 03 август 2014 в 11:21 4688 3

1/1

Има жертва на потопа в Мизия. Това заяви началникът на "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Николай Николов.

Мъжът е баща на служител на МВР, открит е в дома му.

Спасителите се опасяват, че е възможно има и други загинали. Те обаче ще могат да работят след около 10 часа, когато водата ще се оттече достатъчно.

Още десет човека са в бедствено положение и очакват да бъдат евакуирани.

Два хеликоптера на Министерство на отбраната са в Мизия за евакуация на хората, намиращи се в недостъпните залети участъци, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Райони в града са били под 5 метра вода. Към 8 часа тази сутрин 60-70% от Мизия са били под 1 до 3 метра вода. Нивото продължава да спада.

Досега 500 души са евакуирани.

Обстановката е изключително тежка, водата все още е много висока, коментира директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

Залети са улици дворове и мазета на жилищни сгради по поречието, като има и паднали постройки.

Допълнителни екипи от 6 областни управления на пожарната са насочени към Враца.

Спрян е токът в града заради наводнени електросъоръжения.

Включени са медицински екипи от Министерство на здравеопазването, ВМА и екипи на БЧК за извършване на прегледи и оказване помощ на пострадалите при необходимост.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.08 2014 в 14:07

Прав е norm- липсата на застраховка кара бедният човек до последно да се бори за покъщината си, което виждаме от своя страна до какво довежда..... Спасението на давещите се е работа на сещате се кой. ....на самите тях, колкото и жестоко да звучи.

03.08 2014 в 13:44

И като си застрахован няма да разчиташ на пожарната да те измъкне? Или няма да вали? Какво общо имат застраховките със ситуацията сега?!

03.08 2014 в 13:29

НЕ Е ЛИ КРАЙНО ВРЕМЕ,ВМЕСТО ДА СЕ НАДЯВАМЕ НА ГОСПОД И ДЪРЖАВАТА,ДА ЗАПОЧНЕМ ПО ЕВРОПЕЙСКИ ДА СЕ ЗАСТРАХОВАМЕ.