Quantcast

Мизия е под вода. Мъж загина (обновена)

Ивайло Анев Последна промяна на 03 август 2014 в 08:28 14501 9

1/1
Наводнение в Мизия

Снимка Петър Петров/Impact Press Group

Мизия е под вода. Потопът взе две жертви

Мизия е под вода. Едн мъж загина в потопа, жена се издирва. Залети са улици дворове и мазета на жилищни сгради по поречието, като има и паднали постройки, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Нивото на река Скът се покачва.

Допълнителни екипи от 6 областни управления на пожарната са насочени към Враца.

По данни на очевидци нивото на водата е 3-4 метра. Те описват положението като трагедията на века. От различни места се чуват викове за помощ. Няма връзка с мобилните телефони

По информация на МВР късно снощи и през нощта са евакуирани над 400 човека от гр. Мизия и 100 човека от село Крушовица, предимно възрастни и трудноподвижни хора, като евакуацията продължава. По информация към 18 ч. евакуираните са над 800.

Цяла нощ падаха къщи. Нищо не се знае. Всички институции са тук. Два кугъра кръжат и те ще дадат повече информация. Прекарахме на островче в града. Цяла нощ имаше акция за извеждане на хората. За пръв път ми се случва да видя как работят пожарникарите. Поклон на тези хора“, каза по Нова телевизия  депутатът от БСП Корнелия Нинова.

Два хеликоптера на Министерство на отбраната са пристигнали в град Мизия за евакуация на хората, намиращи се в недостъпните залети участъци. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.08 2014 в 17:37

Как толкова малка река може да предизвика такъв потоп?! Как службата за бързо реагиране още предния ден е разбрала, че точно в гр.Мизия се очаква такава опасност, че да предупреждават даже живущите в определени райони да напуснат аварийно своите жилища?! Има ли наистина няколко язовора на тази река?! Защо не се казва нищо за състоянието на тези язовири - при конкретно запитване областния управител каза, че не му е докладвано за проблеми с язовирите!? От така поднесената информация най-логичния извод е, че най-вероятно се е знаело за критичното състояние на някой или на всички язовири на р.Скът и за очакваните последствия при влошаване на това състояние!!! Разгадаването на тази загадка може да стане при инспекция на състоянието на тези язовири от екипите на няколко медии (но не само на една, защото същата може да получи евентуално заплашителна забрана за публикуване на "свръхсекретна информация" или нещо подобно...)

03.08 2014 в 13:24

Козлодуй не свети, и даже не фони. Реално увеличение на фона има около бунищата на въглищните централи, не около ядрените. Освен това, те си имат позитронни чадъри, и мълниите не ги обичат.
Какво става със Слънцето ние не знаем - това, което виждаме, не се описва много добре от познатата ни теория. Не знаем и кога ще се сменят земните магнитни полюси, но тогава много неща няма да ни интересуват, понеже ще изпукаме от глад. Като измрат пчелите, и няма никаква реколта поне три години.

03.08 2014 в 11:59

Около козлодуй се разрази голяма светкавична буря. Това не е случайно. Зачестилите бедствия на земята се дължат на дейността на атомните централи и изотопите които произвеждат. в частност тези които увеличават електропроводимостта на въздуха, разливът на фукушима, невъзможността за тяхното съхранение, ядрените опити през 50-те в тихият океан и неизбещното им включване в кръговрата в природата. баланса е нарушен в природата.

освен това е започнало обръщане на полюсите на земята, отслабване на магнитното поле, очаква се гранд минима на слънцето и мини ледников период като част от нормален цикъл.

03.08 2014 в 10:38

"За пръв път ми се случва да видя как работят пожарникарите. Поклон на тези хора“, каза по Нова телевизия депутатът от БСП Корнелия Нинова."

Аз защо обяснявам че в Парламента хора завършили право не ни трябват.....вижте колко им е общата култура....

Юристите са вредни в управлението на една държава. Раберете го най-сетне това е и ахилесовата пета на РБ. Оглавяват го накадърни адвокати....адвокатите и икономисттие могат да са супер експерти съветници не е успешни политици.....

03.08 2014 в 09:49

ее,веуик си санде!веуик!развесели ме рано сутринта!чао,приятен ден!

03.08 2014 в 09:31

Докато всеки обвинява някой друг, докато политиците са заети само да си правят номера и компромати, докато мрънкаме и чакаме някой да ни свърши работата, докато няма приемственост - така ще бъде!

03.08 2014 в 09:24

Доган - четири яхти, нов пристан и мечта за летяща чиния
Последна редакция на 02/08/14 11:17

http://www.faktor.bg/hlyab-i-pasti/25597-chetiri-yahti-nov-pristan-i-mechta-za-letyasta-chiniya.html

... атевета - матевета - маанета!

джамиите с тонколони - монколони... са, са, са...

... бесепету да живей!

pp... по Високите Етажи на Властта било екстра, каза орешарски на банкета, нямало проблеми, само успехи отчитаме!)

03.08 2014 в 08:47

...(и във великата русия е абсолютно същото)

... Упраявляват ви безмилостни крадци!

03.08 2014 в 08:42

... споко бре! ся ше дойде доган с яхтите и сичко ше се оправи! И прежалвайте Потока и Банката... и като по чудо ше спрат секви валежи (чак от суша ше заревете)

***************************