Остава критично състоянието на американеца, пострадал при взрива в Анево

OFFNews 07 юни 2015 в 09:33 5595 3

УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив

Общото състояние на най-сериозно пострадалия 38-годишен американския гражданин при взрива на полигона в село Анево остава тежко. Това съобщи д-р Кирил Атлиев, ръководител на звено „Хирургия” в Отделението по спешна медицина на УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив.

Пациентът е опериран от ортопедичен екип заради множеството си рани по двете ръце и краката. Ампутирана е част от дясната му ръка на ниво китка, каза д-р Атлиев.

Отделно, хирурзи и неврохирурзи са извършили операция заради двустранния пневмоторакс, както и заради откритата проникваща импресионна фрактура в челната област. Множеството рани по тялото са обработени и в момента пациентът е настанен в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение.

Вторият пострадал, роден в Канада, също е с американско гражданство, уточниха лекарите. Той е на 46 години. Опериран е от ортопедичен екип по повод лезия на сухожилие на крака. Обработени са и множеството рани по краката му. Общото състояние на пациента е добро, като той е настанен за лечение в Клиниката по ортопедия.

Българският гражданин на 29 години е с рани по ръцете и гърдите, които са обработени. Настанен е във Втора хирургична клиника.

Другият българин, 25-годишен, е с множество рани по краката. Опериран е от екип на съдова хирургия по повод прекъсната артерия на единия крак.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
   
  X

  Богословът доц. д-р Константин Нушев в студиото на OFFNews