Един от ранените в Анево с откъсната длан и рани по цялото тяло (обновена)

OFFNews 06 юни 2015 в 15:28 4770 0

Един от ранените на полигона на ВМЗ-Сопот в с. Анево е в много тежко състояние. Той американски гражданин, приет е в университетската болница "Свети Георги" с липсваща дясна длан, множество разкъсни рани по хода на дясната мишница и предмишница, фрактура на черепа, пневмоторакс в дясната гръдна половина, наранявания по корема и лявото бедро и разкъсни рани по лявата ръка, съобщиха от болницата.

Лекарите оперираха ръцете му.

И четиримата ранени при взрива бяха откарани в "Свети Георги". Те са американски, канадски гражданин и двама българи. Канадският гражданин е ранен в дясното рамо и ходилото на десния крак. Пострадалите българи са стабилизирани. Единият е с разкъсвания на двете колена, а другият – на ръцете, главата и дясното рамо. Предстоят им допълнителни изследвания и манипулации.

Вследствие на инцидента в болницата беше приведен в изпълнение планът за действие при кризисни ситуации, създаден бе кризизен щаб под ръководството на изпълнителния директор проф. д-р Карен Джамбазов. В щаба участват: проф. Ангел Учиков, проф. д-р Чавдар Стефанов, проф. Янко Илиев, доц. д-р Златин Киряков, д-р Кирил Атлиев, д-р Румен Бацелов и икономическият директор на болницата Момчил Мавров.

Осигурен бе и „коридор“ за линейките от мястото на произшествието до портала на „Спешна помощ“ на болницата. За безпрепятственото преминаване на линейките районът около болницата беше отцепен от служители на Второ районо управление на МВР-Пловдив и ведомствената охрана.

Взривът стана днес към 11.30 ч. при стрелба с гранатомет на полигона в с. Анево.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови