Наводнени пътища в Бургаско, частично бедствено положение в Камено

OFFNews - Бургас 17 януари 2016 в 14:09 3908 0

Снимка община Камено

Наводненото село Ливада

Частично бедствено положение е обявено в община Камено, област Бургас. Заради големите количества дъжд, които паднаха в село Ливада, 16 къщи са залети до първия етаж, а до 12 от тях няма достъп. Допълнително вода е дошла и от изпускането на яз. „Чакърлийка”, а коритата са стеснени и оттокът към р. Русокастренска е затруднен.

Кметът на общината е на място. Покачено е и нивото на р. Кръстина, но към момента няма опасност за наводнение, участъкът й е обезопасен с чували с пясък.

Временно е ограничено движението по пътя Поморие – Ахелой, в района на Разсадника. Автомобилите могат да преминават само в едната лента. 

Ограничения са въведени в Ришки проход за товарните автомобили. Забранено е движението на камиони над 12 тона, а тези от 3 до 12 т. задължително трябва да използват вериги. Стеснен е пътят Бургас – Варна, в района на несебърското село Кошарица.

Нивата на реките в областта са повишени. Разлив на река Факийска принуди да се затвори общинският път Зидарово – Извор. Автомобили не могат да се движат и между Димчево и Присад. Залети са и пътища между селата Кирово и Граничар в община Средец. Наводнени са домове и в царевското село Кости.

Проблем с електроенергията има в села в община Руен.

Според метеорологичната прогноза се очаква до края на деня дъждът да премине в мокър сняг. Сняг вече заваля в Карнобат и Сунгурларе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови