Снежна неделя, червен код за Хасково, Смолян и Кърджали

OFFNews 17 януари 2016 в 08:14 5000 1

Снимка OFFNews

Червен код за опасно време е обявен за Хасково, Смолян и Кърджали, където се очаква валежите да продължат.

Оранжев код за сняг и вятър е обявен в областите: Плевен, Пловдив, Ловеч, Пазарджик, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Сливен, Търговище, Шумен, Разград, Русе, Ямбол. Там се очакват продължителни валежи от сняг, които да натрупат до 15-20 см.

Днес валежите ще продължат, ще бъдат предимно от сняг, в югоизточните райони – от дъжд. Снежната покривка ще се увеличава.

Вятърът ще бъде от север – североизток и ще бъде умерен, в Източна България - силен, по морския бряг временно и бурен.

Ще продължи да застудява и към 14 часа температурите в повечето райони ще бъдат между минус 5° и 0°, в югоизточните райони до плюс 3°. В София – около минус 5°. Вечерта от югозапад валежите ще спрат.

Над планините ще е облачно. Ще има валежи от сняг, в Рило-Родопската област – значителни по количество. Ще духа умерен североизточен, по високите части – силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 4°, на 2000 метра - около минус 8°.

По Черноморието ще бъде облачно. Ще има валежи от дъжд, които по Северното Черноморие ще преминават в сняг. По Южното Черноморие валежите ще са значителни. Ще духа силен, по северното крайбрежие на моменти и до бурен север-североизточен вятър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови