Млада дама удари с тухла охранител, извади пистолет и поиска 1897,03 лева от сейф

OFFNews 14 декември 2020 в 11:07 7578 0

Снимка pexels

34-годишна жена, направила опит за грабеж в магазин в столицата, е задържана за 72 часа с постановление на Софийска районна прокуратура, съобщават от държавното обвинение.

Обвиняемата Г. Б. е привлечена към наказателна отговорност за опит за въоръжен грабеж и нанасяне на телесна повреда. 

На 12.12.2020 г. около 20,14 ч. в магазин „Б.“ на ул. „Черковна“ в София тя е направила опит да отнеме от касиерка сума в размер на 1897,03 лева. Употребила е сила и заплахи.

Обвиняемата нанесла удар с тухла в областта на темето на охранителя в магазина С. С., след което стигнала до каса в търговския обект, извадила пистолет и заявила на висок тон: „Това е грабеж! Отвори сейфа!“.

Младата дама започнала да удря по сейфа на касата. Опитът за грабеж обаче останал недовършен, тъй като тя била задържана от служители на магазина преди да дойде полицията.

Престъплението, за което Г. Б. е привлечена като обвиняема, е наказуемо с лишаване от свобода от три до десет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемата за срок до 72 часа. Утре ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews