Мъж и жена нападнаха германка в София, полицията ги арестува

OFFNews 22 ноември 2018 в 11:07 2582 1

Мъж и жена нападнаха германка в София, полицията ги арестува

Криминално проявени мъж и жена са били арестувани след подаден сигнал на тел. 112 късно снощи в София.

Около 2.00 часа мъж, който живее в района на улиците "Опълченска" и "Охрид" чул викове за помощ, идващи от близката градинка.

Изпратеният веднага патрулен екип открил на място германска гражданка. Тя обяснила, че била нападната от мъж и млада жена, с които пътувала в автобус към България. Двамата ѝ обещали да ѝ съдействат за намиране на квартира в столицата, но след пристигането мъжът я заплашил с нож, след което от нея отнели около 100 евро, 100 долара и мобилен телефон. Потърпевшата е откарана за преглед в медицинско заведение.

В резултат на организираните бързи оперативно-издирвателни действия не след дълго нападатели са арестувани – мъж на 50 години и жена на 21 години, и двамата с криминалистически регистрации. От тях са иззети използваното при нападението хладно оръжие, както и откраднатите пари и мобилен телефон.

На задържаните са наложени полицейски мерки за неотклонение за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под на надзора на Софийската районна прокуратура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови