Камионът от Върбица не е минал нито един технически преглед

Тежкотоварният автомобил не е съществувал в регистрите

OFFNews 06 април 2015 в 17:43 4461 4

Снимка БГНЕС

Тежкотоварният автомобил, превозвал хора, който се преобърна край Върбица, никога не е минавал през технически прегледи.

Това установи проверка на автомобилна администрация, обяви днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски пред журналисти в Шабла.

„Камионът има първоначална регистрация в КАТ и оттам нататък не е съществувал за регистрите на нашата държава, съмнявам се дори, че сa плащани данъци и такси. Сигурен съм, че ако е било визуално установено возенето на хора в каросерия от органите на Автомобилна инспекция, камионът при всички положения е щял да бъде спрян от движение. Просто не е възможно контролните органи да са на всеки един километър от пътната мрежа, за да установяват такива нарушения. Това е всъщност и въпрос на лична отговорност", коментира случая Московски.

Министърът добави, че ако камионът е бил в полезрението на автомобилната инспекция, той е щял да бъде спрян от движение.

Жестоката катастрофа край Върбица отне живота на жена и рани 25 души, след като товарен автомобил се преобърна около 18 ч. на 4 април.

Работниците са пътували в каросерията на камиона на връщане от района на Върбица, където са били да берат див чесън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови