Оцеляла от катастрофата: Като се събудих, гледам всички по земята в безсъзнание

OFFNews Последна промяна на 05 април 2015 в 12:21 8945 8

"Като се събудих, гледам всичките хора са легнали по земята, в безсъзнание са хората, един върху друг. Аз съм цялата натъртена", разказва оцелялата в катастрофата на камиона край Върбица Нина Кирилова.

Снощи към 18 ч. камионът катастрофира и само мантинелата го спаси да падне в пропаст. Ударът изхвърлил по-голямата част от пътувалите в каросерията - общо 37 души - в дерето. Жена умира на място, друга е в кома. 25 са ранени, 8 са в болница.

След катастрофата, шофьорът и още двама-трима останали на пътя, обадили се за помощ и слезли в дерето.

Хората са работници, връщали се от район край Връбница, където брали див чесън и билки. След като свършили, събрали клони и сухи съчки, натоварили ги в каросерията, качили се и седнали върху тях. По пътя обратно минали по резервния път, защото този до Върбишкия проход е затворен заради свлачище. Там, където е станала катастрофата, има купчина пясък и чакъл и вероятно тя е причината камионът да поднесе.

На помощ се притекли спешни екипи от Сливен и Шумен. Дошла и полиция. Дрегерът показал, че водачът не е употребил алкохол. При първия разпит той е казал, че е шофирал с по-ниска скорост от максимално допустимата.

Камионът е собственост на мъж от Върбица, който купувал и препродавал билки в Преслав.

"Това е единствения начин да се прехранваме. Така се прехранваме от години", споделят хора от Върбица след катастрофата.

"Твърде рано е да говорим за причините за инцидента. Те ще станат ясни в хода на разследването", заяви говорителят на дирекцията на полицията в Шумен Ася Йорданова.

"Шофьорът е бил хоспитализиран в МБАЛ-Шумен. Проведен е кратък разпит и отново е бил отведен в болничното заведение. При разпита той е казал, че се е движил със скорост доста под разрешената за движение в такъв участък. Казал е, че е имал е проблем със спирачките, но това е нещо, което ще се проверява в хода на разследването.

Не е отчетено наличие за алкохол. Взета е проба за химичен анализ.

Започнало е досъдебно производство под надзор на прокурор от Окръжна прокуратура", допълни Йорданова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.04 2015 в 19:34

Цигани крали-брали дърва и билки.

Преди около 10 години цигани "браха" кантарион.
Шебеците го изскубаха и още не се е възстановил.
Дали изобщо някога ще има толкова кантарион на тази поляна.

Излишни са .

05.04 2015 в 15:50

по време на комунизма в казармата се качвахме по сто човека в една виетнамка така е било и така ще кара още незнам колко мизерията до там води

05.04 2015 в 13:56

Пешо, никаква мизерия не е това. Щом си кютат и се спотайват от местните валии, феодали и всякакви такива анахронизми, значи имат какво да губят.

Онези по места са обсебили всичко с благословията на догановите или бойковите структури и умишлено газят наред, за да се поддържа толкова нисък "стандарт" на раята.

Когато чуя за изколени феодалчета, барабар със семействата им, тогава ми разправяйте, че ситуацията е станала нетърпима. Все още е твърде търпима, явно и раята си трае. То бива безгръбначен народ, ама това нашето на нищо не прилича...

България е механичен сбор на безхарактерни индивиди вървяща към пълна циганизация и обособяване като гетото на Европа.

05.04 2015 в 13:45

Знам каква е практиката. Обаче това не я прави законна. Като системно правиш една торба груби нарушения и по селата няма кой да те хване, единствената ти надежда е да не стане сакатлък като тук и да излезеш на "национално ниво". Когато неизбежното рано или късно се случи, в съда те карат по закона, а не по селската практика. За да не те карат по закона, а по "съвест", вече излиза твърде скъпо и не е за всеки цървул или мангал.

05.04 2015 в 13:41

Аз се чудя защо журналистите(Събуди се) се учудват на подобни практики. Хора, разберете, че в България 40 човека на камион е ежедневие. Не знаете хората в каква мизерия и недоимък живеят. Страшна работа, казвам ви.

05.04 2015 в 13:27

Един друг, ти пък от Марс ли идваш? Не знаеш ли че по селата това е практика?

05.04 2015 в 13:24

Така като гледам каросерията, бая "клони и сухи пръчки са събрали" мангалите...

05.04 2015 в 13:13

Ква проба за алкохол, бе?! Ако беше пиян като кирка, щеше да му е най-малкото нарушение.

Как ще вози хора в каросерията, че качени отгоре на някакъв товар, че и за капак - 40 парчета?! Твърде вероятно е камионът изобщо да няма ГО и направо да съдят собственика за ремонт на мантинелата.

Тук си плаче за ефективни присъди по цялата верига.

Вече като чуя думата "бране" и лошо ми става от цигански простотии. Интеграцията върви към приключване. Само че вместо мангалите да се очовечат, българите се изциганиха.