Иван Демерджиев: В МВР тече чистка заради местния вот. ГЕРБ кадрува там

OFFNews 11 август 2023 в 10:08 1650 1

Демерджиев

Снимка БГНЕС

Иван Демерджиев

В МВР върви чистка, а целта е "нашата полиция" да организира предстоящите местни избори. Случаят цели да обслужи не само коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България, а цялата сглобка (управляващите - бел. ред.) и очевидно има разпределение в тази сглобка за влияние в различни министерства.

Това обяви бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев пред бТВ, след като вчера стана ясно, че шефове на областни дирекции на МВР са привиквани, за да бъдат увещавани да освободят постовете си и да бъдат преназначени на други, по-ниски позиции.

"Знам, че с част от директорите е разговаряно и изришно им е казано, че няма никакви претенции по отношение на професионалните им качества, но причините за смяната им били политически. Когато по политически причини се сменят хора, които си вършат работата, възниква въпросът "защо?", каза Демерджиев.

По думите му ясният отговор, който може да се даде, са предстоящите местни избори, като "до тях вероятно ще бъдат свалени почти всички областни директори". Демерджиев допълни, че привиканите директори са назначени по време на първите два служебни кабинета на президента Румен Радев.

"Според мен тези рокади не се правят от Калин Стоянов (сегашният вътрешен министър - бел. ред.), за мен е загадка как човек от професионалните среди на МВР освобождава хора, които се справят изключително добре", добави Иван Демерджиев.

Той бе категоричен, че хора, свързани с ГЕРБ, кадруват в МВР.

"Защо ГЕРБ кадрува в МВР трябва да отговорят други хора", изтъкна той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки