Хулигани пребиха хърватски фенове в Борисовата градина

OFFNews 10 октомври 2014 в 10:27 8379 17

Футболни хулигани са пребили хърватски фенове в Борисовата градина, пише "Меридиан мач".

Инцидентът е станал на 9 октомври, след началото на тренировката на „шахматистите" на стадион Васил Левски". Част от пострадалите хървати са били откарани с линейки в болница. Нападателите са отнели и знамената на гостите, след което са се снимали с тях пред стадиона на ЦСКА в Борисовата градина. 

Според изданието става въпрос за привърженици на ЦСКА, които имат кръвна вражда с хърватските ултраси от 2003 година, когато България гостува в Загреб в евроквалификация, а фенове на Динамо (3агреб) пребиват с метални тръби група червени ултраси.

Напрежението у нас се покачи и след публикации в хърватски медии, които определиха футболистите от българския отбор като "анонимни" и напълно непознати.

Официалният щаб на хърватския отбор обаче подходи по съвсем друг начин. Представителите му заявиха, че трябва да се подходи сериозно към двубоя и да не се подценява играта на българите.

Националите ни очакват мощна подкрепа от трибуните, а до момента са продадени над 20 000 билета. Очакват се и над 2000 привърженици на Хърватия.

Над 800 полицаи ще са ангажирани с опазването на реда.

Периметърът около стадиона отново ще бъде блокиран.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!