Гешев при бит и ограбен дядо в Трилистник, двамата нападатели са задържани

OFFNews 06 април 2020 в 14:22 1866 0

Главният прокурор Иван Гешев отиде в пловдивското село Трилистник заради пребит и ограбен възрастен мъж. 

Проведена е специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност в района, извършителите на побоя и грабежа са задържани, съобщиха от обвинението. 

Нападателите на 86-годишен жител на селото, от когото са отнети 100 лв. и лични документи, са на 32 г. и на 16 г., задържани са за срок от 72 часа и предстои да бъде поискано от съда да им наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Установено е, че са имали и предишни криминални прояви, като непълнолетното лице е с наложена условна присъда за блудство през 2019 г.

В разговор с кмета на с. Трилистник Мирчо Петров, главният прокурор посочи, че противодействието на битовата престъпност продължава и в условията на извънредно положение. „Това, че имаме извънредно положение и МВР са ангажирани с много други дейности, не означава, че трябва да се спре да се работи. Когато има престъпления, ще трябва да има реакция. Оправданието, че нямаш работа, не може да е оправдание да грабиш възрастните хора“, посочи Иван Гешев и добави, че правоохранителните и правораздавателните органи взимат мерки по отношение на очаквания ръст на битовата престъпност във връзка с влошаващото се икономическо положение. 

Главният прокурор и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетиха 86-годишния пострадал от престъплението. С оглед на нанесения побой, Иван Гешев осигури допълнителен медицински преглед на възрастния жител на селото и му предостави предпазни маски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво иска да промени Глас Народен в образованието