Фелдшерката във Враца бита заради забавяне на тел. 112

OFFNews Последна промяна на 20 май 2014 в 08:10 3436 6

Линейка

Снимка БГНЕС

Фелдшерката, която в неделя бе бита от роднини на пациента си във Враца, „отнесла вината“ заради бавна реакция, причинена от работата на тел. 112, става ясно от репортаж на „Нова телевизия“.

Медицинското лице Галя Ярмин разказва, че е била пред болницата, когато момчета са потърсили помощ. Те разказали на Ярмин и колежката й, че има мъж, който не се чувства добре и не може да диша. Двете отишли на посочения адрес, който се намирал в непосредствена близост до болницата.

Ярмин разказва, че когато пристигнала там пациентът бил в много тежко състояние. Мъжът е откаран с линейка към болницата. Фелдшерката е категорична, че, заедно с дошлия след минути лекар д-р Вачев, са направили всичко възможно за живота на пациента.

Смъртта му обаче е настъпила още в линейката, където, без да видят лекарите, се качил и братът на пациента.
Ярмин ракзазва, че братът не бил агресивен и разбрал ситуацията, но докато говорила с него, в линейката връхлетял синът на починалия, който, без да търси обяснение, ударил жената два пъти с юмрук в лицето.

„Единият се затича, качи се в линейката, преди да съм обяснила за какво става въпрос, ме удари с юмрук“, разказва Ярмин

Пред „Нова телевизия“ роднините на починалия обясниха, че той е умрял заради бавната реакция на бърза помощ.
„Не обърнаха внимание. Ако са дошли тези навреме, можели да му помогнат. 20 минути закъсняха, те къде е болницата“, казва братът на починалия.

Снахата на покойния пък се жалва, че мъжът оставил пет деца.

След като се запозна с изказванията на близките, Ярмин обясни, че техният сигнал е минал през няколко диспечера, преди да стигне до болницата.

„Сигналът, подаден на 112, отива в Монтана, след това се подава на Враца. На повикането, направено на мяст, ние сме реагирали веднага. Сигналът по официален път на 112 е пристигнал много след нашата намеса“, обяснява битата фелдшерка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.05 2014 в 10:22

Не мога да взема конкретна страна.. Лично на мен ако ми се случи подобно нещо с мой близък два юмрука ще са малко! Изобщо не ме интересува кой ще бъде виновен.. Знам за случка в която едно момиче получава асматичен пристъп.. идва линейката със закъснение, сестрата почва да вика на момичето "какво се правиш, какво се глезиш" ?!??! а момичето едва диша.. след което качват момичето в линейката.. като по пътя за болницата отбиват да си купят кафе.. и още подобни изродщини е имало, но не си ги спомням вече.. Бога ми, само да не ми се случва подобно нещо, защото не знам наистина какво бих направила

20.05 2014 в 13:51

Бияча бие,
медицинските специалисти лекуват...

20.05 2014 в 11:32

Поне да си плащат здравните осигуровки тези мръсни мангали. Не стига че ги лекуват от нашите пари, ами и с претенции.

20.05 2014 в 11:17

до всеки мангал - линейка.

20.05 2014 в 10:13

Дааа. А ако българин удари циганин ще бъде съден за расисъм. Обратното никога не се отчита.

20.05 2014 в 09:45

Цигани...