Quantcast

Пребиха фелдшер от Спешна помощ във Враца

OFFNews Последна промяна на 18 май 2014 в 22:16 87733 6

Фелдшерът от Центъра за спешна медицинска помощ във Враца Галя Ярмин е пребита тази вечер от близки на пациент, съобщава регионалното издание "Конкурент".

Директорът на Центъра д-р Галина Лещарска разказа, че в неделя вечерта е извикана линейка за паднал човек на улицата.

Мъжът, който е бил в безпомощно състояние, е качен в линейката и фелдшерът Галя Ярмин е започала да извършва реанимационни действия.

При спиране на линейката под козирката пред Спешния център и отваряне на вратата, фелдшерът е бил нападнат с юмруци по главата.

"Пациентът е починал, въпреки професионалните действия на екипа и на Галя Ярмин. Близките на починалия са пребили служителя на Центъра за спешна медицинска помощ и ние ще си търсим правата. Галя Ярмин ще си извади медицинско, защото има видими наранявания по лицето, вследствие нанесения побой. Това е един прекрасен, съвестен служител-истински професионалист. Докога ще има подобни посегателства върху лекарите?", коментира д-р Лещарска.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.05 2014 в 20:45

Време е вече лекарите да спрат да ходят в квартали, където има доказана "опасно за здравето им"! Щом не могат да се приложат ефективни мерки срещу подобен род прояви, не бива да се излагат на опасност и малкото лекари, които останаха в страната! Стига оправдания от рода на "той е много млад!?" - не е, пълнолетен член на обществото е и има право на глас!!

19.05 2014 в 11:07

когато има осъден лекар за неадекватно лечение или "грешка"... тогава, ще има и осъден за посегателство над лекар

19.05 2014 в 08:57

Къде е Българският лекарски съюз?! Да направи обща стачка и да обяви, че вече няма да лекуват цигани, докато тези не влязан в затвора! Ама щяло да мине година...., ами нека! Една година мангалите ще са без медицинска помощ(те и без това не са осигурени)!

19.05 2014 в 08:10

Съдят такива изроди за хулиганство а трябва поне 15 години в панделата.какво питат само до кога????До като не се вдигне целия спешен център пред съдебната палата и ония да не им позволи да излязат до като не осъдят тези изроди 15г затвор

19.05 2014 в 03:53

БСП са виновни. Пак искат да откраднат ако може и целия вътрешен продукт. Шибаняци. ББЦ, Герб, Корманов, Кунева, Доган - все проекти на БСП. Или да се изнасилят крадците Станишеви, Р. Овч., Петканов, Тимове, Мимове, или да си резнем гърлата. Защо ЦК още ни контролира така показно и долно... Къде си, българино???

19.05 2014 в 01:11

Нали се приеха законови промени за защита на медицинските кадри от посегателствата на разни идиоти! Има ли до сега някой вкаран на "топло"? Или всичко е само на хартия, като всичко у нас...