Quantcast

Две години ФБР и ДАНС разработвали българите, арестувани за източване на сметки в САЩ

OFFNews Последна промяна на 26 март 2014 в 11:18 4421 3

Общо 16 българи са задържани при операцията на ФБР за източване банкови сметки.

От прокуратурата съобщиха, че на 25 март 2014 г. е проведена координирана операция, в която ДАНС и прокуратурата съдействали на ФБР за ареста на българите.

В резултат са задържани 14 души в САЩ и двама у нас по разследване за скиминг и пране на пари.

В хода на продължилите повече от две години разследвания е документирана дейността на лицата, структурата и йерархията на организираната престъпна група, както и механизмът на извършваната престъпна дейност. Установено е, че чрез намиращи се в България посредници е осъществяван контакт с групи, ангажирани със скимиране на банкови карти на териториите на различни държави. Придобиваните данни за банкови карти са предавани към организатора на незаконната дейност в САЩ, който е контролирал нерегламентираните тегления на финансови средства от изготвяните в САЩ карти – дубликати, уточняват от прокуратурата.

Предстои повдигане на обвинения за дейността на групата в САЩ.

По информация на българския телевизионен канал в САЩ Bulgarian International Television (BIT) след операцията са задържани общо 30 души. Сред арестуваните са Георги Мартов – Мицубишито, който има най-много повдигнати обвинения – 9. Арестувана е и неговата съпруга Теменуга Колева, известна още като Нушка. Измежду арестуваните е и собственикът на българския център „Родина“ в чикагското предградие Норидж Емил Костадинов. Двама от българите са обвинени и за взимане на заем без намерение да го връщат.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.03 2014 в 12:38

Едно време мандри,сега банкомати.Кой каза,че каскетите не еволюират?

26.03 2014 в 11:49

Ама какво си мислите, че до хамериканската мечта се стига лесно. Че всички емигранти преуспяват нещо си. Преуспяват в кавото си знаят - кражби и далавери, докато ги пипнат. Единствето радостно нещо е, че в Хамерика съдят яко и тия доста ще овладяват хомолюбовта в някой хамерикански пандиз. Най-добре е тези двамата от нас да си ги изпратят отвъд океана. Там справедливото съдене ще им се стовари над вратовете с пълна сила - хем чужденци, хем апаши. Даже не ми се мисли ка ще им го набутат.

26.03 2014 в 11:37

Мда, тези 2-мата у нас ще си храчат паричките на воля, ама мулетата в САЩ, ще търкат наровете и ще лъскат черни бастуни, американската мечта за червени комундели в действие.