Днес е най-рисковата операция по източването на горивото от цистерните

OFFNews 13 декември 2016 в 07:39 3202 0

Днес е най-рисковата операция по източването на горивото от цистерните

В Хитрино започва най-рисковата част от операцията по източването на горивото от дерайлиралите цистерни. Поради тази причина са предприети и най-строгите мерки за сигурност и достъпът до селото ще остане ограничен, съобщава БНТ. 

Очаква се да бъде изградена площадка и на нея пристигналите на място кранове ще трябва да преместят цистерните. Така постепенно ще се разчисти мястото на трагедията, уточнява Нова тв.

Все още не е ясно кога хората ще могат да се върнат в домовете си. Властите обещават, че ако е възможно, и днес тези, които трябва да хранят животни, ще имат достъп до тях.

Очаква се днес да излезе официална информация от следствените органи, дали влаковата композиция е навлязла в селото с превишена скорост.

Снощи министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова обясни, че ситуацията в Хитрино остава рискова и ограничителните мерки няма да бъдат отменяни. Това заяви в Хитрино министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. Тя уточни, че 7 от цистерните вече са напълно източени. От две горивото е източено наполовина, други три се разтоварват. Изготвен е план, по който ще се работи утре. Ограничителните мерки ще бъдат още по-сериозни, заяви министър Бъчварова:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови