Деца пребиха до смърт бездомник във Варна

OFFNews 22 януари 2018 в 16:51 19378 6

14-годишно момче от Варна е с повдигнато обвинение за убийството на 53-годишен бездомник. Съучастник в престъплението, според Окръжната прокуратура във Варна, е и 13-годишно момче, което по закон не може да бъде обвинено. Сега то е в дом за временно настаняване. Убийството е извършено на 20 януари. 

Прокуратурата ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 14-годишния Д. Ж.

Бездомникът бил намерен в безпомощно състояние в района на пазара до блок 20 в кв. „Владиславово“ във Варна. Случаен минувач повикал бърза помощ. Лекарите установили смъртта на 53-годишния мъж, по чието тяло имало видими следи от наранявания.

Аутопсията на тялото показала, че смъртта е настъпила вследствие тежка черепно-мозъчна травма. Починалият е и със счупени ребра, причинили разкъсване на вътрешните му органи.

Благодарение на бързите и адекватни оперативно-издирвателни действия на криминалисти от ОД на МВР са установени четири лица - две момчета на 14 и две на 13 години, които имали отношение към тежкото престъпление.

След извършени процесуално-следствени действия, съдебни експертизи, оглед на веществените доказателства, претърсвания по неотложност и изземвания на 21 януари 2018 г. са събрани доказателства, че извършители на тежкото криминално престъпление са 14-годишният Д. Ж. и 13-годишният му съучастник К. М.

Към настоящия момент не е установена вина на останалите две момчета - едното от които снимало действията на приятелите си, а другото наблюдавало случващото се.

На 16 януари 2018 г. момчетата се скарали с бездомно живеещия Красимир. На 17 януари му нанесли побой. Три дни по-късно двете момчета отново нанесли жесток побой над пострадалия мъж. Досъдебното производство е образувано за умишлено убийство по особено мъчителен начин, извършено в съучастие и по хулигански подбуди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

5

Victimized

22.01 2018 в 19:53

"За всичко, което вършат или не вършат децата, за виновни единствено родителите. Не правителстовото, не международното положение и т.н. "

Не, не са само и единствено родителите.
Виновно е обществото, на първо време, че е допуснало такива родители да стават родители и да отглеждат деца. Да, децата са лична отговорност на родителите, според установените правила, но всъщност децата са бъдещето за всички ни.
Защото модерното общество е болно, гледаме отстрани нередностите и си викаме, това не е мой проблем и отминаваме. Ама след няколко десетилетия проблема е вече общо-социален и всички сме в кюпа. И вместо да решаваме реални социални проблеми, ние се чудим дали да признаваме третия пол.
Най-лесно е да обвиним управляващите в момента, но нали и тях ние сме ги избрали и ги търпим.
Ние не сме общество, ние сме сбирщина соло играчи, които гледат да си оправят гъза и да изчезнат от това ГЕТО.

14469

2

случайно прочетох

22.01 2018 в 17:58

Бездомници, деца убийци, разстрели, трети пол?
Не е ли време правителството да си върви и повече комунистически издънки да не се упражняват в управлението?

15914

1

поп Дръвчо

22.01 2018 в 17:47

Народът свикна, че Органите много-много не се впрягат да борят престъпността. Особено ако нито пострадалият е от по-равните, нито се случи виновният да бъде случайно спрян на пътя за измислено нарушение с цел искане на подкуп. В най-лош случай ще набедят някой изпаднал кокошкар.

И децата реагират на посланието. Да си разбойник е яко - и единствен обозрим начин да си богат.