Човешка немарливост причинила потопа в Добрич

OFFNews Последна промяна на 22 юни 2015 в 20:35 4014 2

Снимка Булфото

Основната причина за наводнението, заляло Добрич на 19 срещу 20 юни 2014 г., е запушването на оттока на река Добричка в района на село Врачанци.

Това показва хидротехническата експертиза за бедствието, съобщи пред Дарик радио окръжният прокурор Пламен Николов.

Запушването на оттока е довело до връщане на вода по коритото на реката към Добрич и преливане на дерето.

Окръжният прокурор съобщи още, че предстоят разпити на свидетели - участници в щабовете към общините Добрич и Добричка, които са били длъжни да реагират при бедствие.

Разливът остави под вода няколко квартала, булеварди и улици. В наводнението загина 62-годишният Сюлейман Ифраим и бяха причинени огромни щети на имоти на граждани и бизнеса, както и на обществени сгради.

Според Николов, експертизата показва, че не е имало приливна вълна към Добрич, дошла от водите на река Добричка откъм селата Богдан, Драганово и Опанец, или запушване на коритото в областния център.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.06 2015 в 01:40

Естествено, докато не разберем,че да си затваряме очите за извращенията на някой си, защото и ние правим същото, не е решение, оправия няма да има, колкото и да ревем...." Общината да оправи улицата, това е нейно задължение"...Ми, това е нашата улица, що пък, да не я оправим заедно, или "аз ще я оправя, това е моята улица"! Неее, важното е да ревем, някой да свърши нашата работа, на нас да ни е добре, ама да е някой друг, не ние....И , до като възпитаваме така децата си, тежко ни и горко....

23.06 2015 в 00:50

Цигания.