Бивш главсек на МВР: Акцията в Лясковец е разочароваща

ОFFNews 16 март 2014 в 12:37 4837 6

Валентин Петров
Валентин Петров в студиото на bTV

„Акцията в Лясковец е разочароваща, определено е подценена ситуацията”, заяви пред bTV бившият главен секретар на МВР ген. Валентин Петров.

„Подходи към случилото е можело да има най-различни. Трябвало е да има по-сериозно проучване на този човек, по-сериозна оперативна подготовка. Явно е, че този човек е излизал от дома си. Един от съседите му свидетелства, че ден по-рано е имало и разговор между този мъж и районния инспектор. Неясно е защо се е провела такава операция с участието на специализираните сили“, коментира Петров.

По думите му по-удачно било да се проведе оперативна акция с по-добро проучване. „Толкова ли е трудно този човек да бъде хванат със секретен пост на улицата”, попита Валентин Петров. Той припомни, че вътрешното министерство е имало предимството да разполага с информацията кой е срещу него и 20 дни на разположение, за да се подготви тази акция.

„Работата на МВР се превърна в шоу. Ако целта на акцията е да се раздрънкат оръжия, вероятно това не е най-добрият подход“, каза още той. „При такава акция преднината на полицаите е изненадата и бързината. В случая няма нито изненада, нито бързина."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови