Постоянен арест за охранителите-убийци от варненския мол (снимки)

OFFNews Последна промяна на 19 март 2015 в 17:05 10903 8

Снимка БГНЕС/КРАСИМИР ДЕЛЧЕВ

Тримата охранители - Цветан, Ангел и Красимир от варненския Гранд мол, които са обвинени в убийството на 52-годишния Нягол остават в ареста за постоянно. Това реши Варненският окръжен съд на съдебно заседание.

Гардовете бяха привлечени преди два дни като обвиняеми по досъдебното производство, което разследва убийството на 52 - годишния Нягол от Варна, извършено във варненския Грандмол. 

Тримата са обвинени в съучастие при убийството, което е извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Снимка: БГНЕС

Законът квалифицира това престъпно деяние като тежко, умишлено престъпление, което се наказва със затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна. 52 годишният мъж е бил малтретиран с неоправдана жестокост на 14 март тази година в района на големия търговски център във Варна. Бързите следствени действия доведоха до ареста на охранителите.

За да определи най-тежката мярка за неотклонение, днес съда се съобрази със събраните в хода на разследването гласни и писмени доказателства.

Сред тях е съдебно-медицинската експертиза, разказите на очевидци на престъплението и фотоалбуми. Преценката им категорично обосновава предположението, че всеки един от тримата е извършител на престъпното деяние, за което е привлечен като обвиняем. Предстои извършването на множество процесуално следствени действия, които ще установят степента на участие на всеки един от младежите в жестокото убийство и ще се прецизира квалификацията на деянието. 

Снимка: БГНЕС

За магистратите е безспорен изводът, че независимо от чистото им съдебно минало, ако са на свобода Ангел, студентът от ИУ във Варна Красимир и Цветан може да укрият или да извършат други престъпления. Основанията за това твърдение се съдържат не само в тежестта на наказанието, но и във факта, че в хода на следствените действия са събрани доказателства, че в смяната на тези охранители в Гранд Мол Варна има и други пострадали хора от неоправданата агресия и жестокост на обвиняемите.

Според съда, единствената законосъобразна и адекватна в настоящия момент мярка за неотклонение спрямо тримата обвиняеми охранители е "задържане под стража".

Ако обжалват определенията на съда Ангел Николов, Красимир Димитров и Цветан Маринов, обвиняеми по досъдебното производство за убийството на 52 годишния Нягол от Варна ще се явят пред Варненския апелативен съд на 24 март 2015 година от 10,00 часа. При сериозни мерки за сигурност тримата охранители чуха от съда присъдата за ареста.  Двама от тях криеха лицата си с качулки, но единият гледаше спокойно с високо вдигната глава.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.03 2015 в 23:33

Сега ако има държава, тези 3 биологични маси ТРЯБВА да прекарат минимум 25 години затвор. Умишлено използвам епитетът "биологична маса", защото докато съществуват тези 3 индивида, НИКОГА няма да могат да се нарекат "човеци". Господ вижда всичко. Аз се надявам единствено да получат най-тежката възможна присъда. В една нормална и цивилизована държава, каквато България не е, въз основа на тези им провинения, биха получили ДОЖИВОТЕН затвор.

20.03 2015 в 23:58

Колко по-полезни да са момчетата? Въобще не мислиш с главата си!

20.03 2015 в 23:35

Ей сега ще видят здрав секс :)
Като им гледам оскубаните веждички, в панделата ще станат годеници на дузина мангасари.

19.03 2015 в 22:24

Наистина са изненадващо бързи от следствието и съда... ще си оправят рейтинга на техен гръб до следващия "син на наш човек"... който с години ще го мотаят докато избледнее и го оправдаят. За тия няма много какво да се каже... правили се на мъже и пребили 3в1 човек на 52 години... поне да беше циганин щях да ги оправдая.

19.03 2015 в 19:48

Виж ти - понеже молът е заинтерсован и явно не са ничии хора, процесът можело и да върви с нормално темпо.
Пожелаваме си при всички убийства и останалите престъпления, следствените действия да са така ефективни!

19.03 2015 в 19:05

Слабо възпитание, комплекси, фитнес и чалга мечти. А можеха да бъдат полезни членове на обществото.

19.03 2015 в 18:37

Жестоки изключения са тези момчета. Не очаквайте да има и изкубнати детски ръчички в скоро време.

19.03 2015 в 17:51

И др.агенции,наблягат на факта,че макар и съвсем млади,изродите са имали подобни"подвизи"и преди.
Гледам им лицата и ми се иска,това да са само едни пошли изключения от младежите в България.
На подобни-мястото им е категорично и за дълго,зад решетките.Иначе....рано или късно,ще си намерят др.жертва за пребиване.