Безпилотни самолети ще оглеждат района на взривените складове

Ивайло Анев 22 март 2015 в 08:36 3896 1

Снимка БГНЕС/Иван Янев

Днес ще бъдат направени първите огледи на взривения снощи цех за боеприпаси край село Иганово. Рано сутринта безпилотни самолети и два бронирани джипа тип "Пустинна котка" ще огледат района, за да видят какви са поражения от взрива.

Това съобщи военният министър Николай Ненчев, който пристигна в района на взривените складове.

Снощи землището на село Иганово се взриви склад за боеприпаси на ВМЗ-Сопот. Няма пострадали при взрива. В момента на инцидента на смяна са били двама пазачи, които са невредими. Жителите на селото бяха евакуирани, но след това се завърнаха по домовете си.

Николай Ненчев заяви, че самолетите ще бъдат изпратени, за да огледат дали има огнища, на които трябва да се обърне особено внимание.

Самолетите са от 61-ва Стрямска механизирана бригада, уточни нейният командир Димитър Шивиков. Бронираните джипове са тип „пустинна котка" и са на военна полиция.

Снощи министърът на икономиката Божидар Лукарски, чието ведомство е принципал на завода, заяви, че след като няма човешки жертви, започва да се мисли за нанесените щети, тъй като става дума за продукция от 2000 снаряда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови