Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Бащата, стрелял по 11-годишния си син в Монтанско, е на свобода

OFFNews 09 юни 2023 в 14:58 1999 0

полиция

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

След стрелбата са намерени 14 гилзи

46-годишният мъж, който преди няколко дни стреля по 11-годишния си син в монтанското село Долна Бела Речка, не е с мярка "задържане под стража". Това съобщиха от Районната прокуратура в Монтана пред OFFNews.

Говорителят на прокуратурата обясни, че "не може да знае всичко, но вероятно не е задържан", но набързо отговориха, че  "е образувано досъдебно производство и му е повдигнато обвинение". Допълниха, че се работи по случая. 

В понеделник стана ясно, че 46-годишният мъж е задържан, след като е стрелял по сина си. Не е ясно дали мярката му за задържане е била удължена на 72 часа, или е бил арестуван само за денонощие. 

Случаят е от събота. Около 18:35 ч. тогава постъпил сигнал, че в селото баща е стрелял с пистолет по сина си. При извършената проверка на адреса е установен 46-годишен жител от Вършец, който доброволно предал газ-сигнален пистолет с пълнител, с неустановена марка и модел.

В съседната къща е открит 11-годишният му син, който заявил, че 20 минути по-рано баща му започнал да крещи и да стреля с пистолета си по него, при което момчето се изплашило и избягало при съседите. При извършения оглед пред вратата на къщата са намерени и иззети 14 гилзи.

Той е криминално проявен, като осъждан е за множество престъпления и е лежал в затвора. Разведен с майката на детето и срещу него има издадена съдебна заповед за защита от домашно насилие по отношение на бившата му съпруга.

В момента на инцидента мъжът е бил с детето, тъй като след развода има това право за няколко дни в месеца. Той живее в селото, докато момчето и майка му живеят във Вършец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!