Баща преби акушер-гинеколог в София, искал плацентата на детето си

Последна промяна на 03 юли 2017 в 08:24 23013 4

Баща преби акушерка в София, искал плацентата на детето си

Акушер-гинеколог от болница „Шейново” беше пребит на работното си място от баща, който настоявал да получи плацентата на новороденото си бебе. Пострадалата е д-р Албена Гагова, специалист по рискова бременност и един от най-уважаваните и обичани от пациентите лекари в болницата.

На обясненията, че това е биологичен материал и за неговото използване ни съхранение има установен ред, агресивният мъж отговорил, че има всички нужни разрешителни.

При посочване, че има разпореждане от управителя на болницата плацентата да бъде съхранена правилно, но не и предадена в почивния ден, без нужната документация, бащата ударил лекарката, при което тя загубила съзнание.

Жената не помни какво е точно е станало. Тя е с комоцио, счупен нос и множество хематоми по лицето.

По първоначална информация нападателят има и други криминални прояви, сред които кражба, грабеж и хулигански прояви.

Всеки трети лекар у нас е бил свидетел или обект на физическа агресия, отчетоха от Националната асоциация на работещите в Спешна медицинска помощ в България пред bTV.

Само за 20 дни бяха регистрирани четири тежки случая на агресия спрямо лекари и заради това от Асоциацията излязоха с протестно писмо и поискаха спешни мерки за защита на медицинските служители.