Баща на 11 деца нападна тийнейджър на детска площадка

OFFNews 17 май 2022 в 07:50 2917 0

Детска площадка

Снимка Стопкадър

Детската площадка в село Николово, където многодетен баща нападна 17-годишно момче

Баща на 11 деца нападна 17-годишно момче на детска площадка в русенското село Николово. 

В събота около 20:15 часа 44-годишният мъж разхвърлял велосипедите и тротинетките, оставени от деца на детската площадка. Според свидетели той се ядосал от начина, по който са поставени. 

17-годишното момче разказа тази сутрин пред Нова ТВ, че многодетният баща го нападнал заради забележка: "Той се прибираше от някъде и със слизането от буса започна да хвърля тротинетки и колела. Направих му забележка и той агресира. Тръгна към мен, а аз побягнах. Но паднах и тогава започна боят. Псуваше ме, заплашваше ме, душеше ме, скъса ми тениската".

Тийнейджърът е с нараняване в областта на главата. Изпратените в събота полицаи са съставили протокол за предупреждение на нападателя.

Съсед разказа, че е помагал на мъжа, търсил му е работа и му е давал пари. Друга жена обясни, че 6-годишният й е бил обиждан от нападателя, а според свидели многодетният баща обижда хората.  

Жителите на Николова са събрали подписи до кмета Златан Ванев. Той обясни, че подписката за образуване на производство ще бъде предаде на институции. По думите му хора са се оплаквали често от многодетното семейство, като има и проблеми с децата в училището.  

Майката на нападнатото дете заяви, че ще съди нападателя.

Очаква се проверка от социалните служби 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови