"Аспарухово" не попадал в списъка с рискови райони на община Варна

OFFNews 25 юни 2014 в 07:58 3340 0

Наводнение във Варна

В плана за защита на населението при наводнения в община Варна, квартал „Аспарухово” не попада в списъка с рисковите райони, които при интензивен валеж от над 30 литра на квадрат биха довели до усложняване на обстановката, съобщава bTV.

Деретата около квартала не били част от мрежата, която е попада под постоянно наблюдение на ресорните служби в общината.

Експертите по защита на населението са сигурни, че във Варна е изключено да се получи наводнение от тип „висока вълна", тъй като на територията на града няма реки и язовири.

„Ние сме предвидили всичко в плана, което трябва да се осъществи за осигуряване безопасността на хората. Като имаме предвид опита трупан с годините. Явно такъв опит не сме имали и затова не сме предвидили и това нещо”, обясни Купен Пашов от „Защита на населението” в Община Варна.

Жителите на квартал Аспарухово твърдят, че са внесли десетки жалби със сигнали за затлачване на деретата в квартала, на които не е обърнато внимание. 

„Считам, че не съм допуснал грешка, защото в случая това бяха извънредни ситуации и нещо необичайно за този район”, убеден е Пашов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!