Пострадалите от пороя във Варна коли ще се отписват безплатно в КАТ

OFFNews 24 юни 2014 в 10:53 2523 0

Наводнението във Варна

Пострадалите при наводнението във Варна автомобили ще могат да бъдат свалени от отчет в КАТ, като таксата за това ще бъде поета от община Варна.

Автомобилите ще бъдат свалени от отчет и в системата за местни данъци и такси. Варненци могат да направят това в сградата на районното кметство всеки дет от 8.00 до 19.00 часа.

За да прекратят облагането с данъци, гражданите трябва да получат удостоверение от Пожарна и аварийна безопасност за щетите, които бедствието е нанесло върху автомобила. Ако моторното превозно средство е без регистрационни номера или има само един такъв, обстоятелството трябва да бъде упоменато в документа. След получаване на удостоверението се преминава към отчисление в сектор „Пътна полиция“ – КАТ към ОД на МВР – Варна. За целта трябва да бъдат предоставени регистрационните табели на автомобила (ако са налични), полученото удостоверение от пожарната, свидетелство за регистрация част 1 и част 2 (регистрационен талон), както и удостоверение, че моторното превозно средство е предадено за разкомплектоване. След това в обслужващите гишета на дирекция „Местни данъци и такси“ се подава заявление за закриване на партида по чл.54 от ЗМДТ. Гишетата се намират в сградата на Изчислителен център /бул. Сливница №191/ и в общинския информационен център на площад „Мусала“.

Ако гражданите са загубили един или два от регистрационните номера на автомобила, но искат да продължат експлоатацията му, трябва да подадат заявление за издирване на загубените регистрационни табели в IV Районно полицейско управление в Аспарухово. От там гражданите ще получат документ, с който могат да заявят получаването на нови регистрационни номера в сектор „Пътна полиция“ – КАТ към ОД на МВР – Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови