Арестуваха в Солун българи, копирали 665 карти и източили 650 хиляди евро

Красимир Крумов 25 септември 2022 в 17:18 3973 2

Използваните устройства са иззети като доказателство срещу българите.

Снимка Полиция на Гърция

Използваните устройства са иззети като доказателство срещу българите.

Служители на гръцката полиция са арестували двама българи, членове на престъпна мрежа, която се е занимавала с прихващане на данни от банкови карти с помощта на скимиращо устройство, монтирано в банкомат в района на Евосмос в Солун. Арестът е станал в събота, 24 септември, съобщи гръцкото издание „Зарпа Нюз“.

Според полицията българите са осъществили контрол над три банкомата в Солун – в Евосмос, Неаполи и Харилау, като идеята е била да копират картите на клиенти и да създадат техни клонинги.

Гръцката полиция обяснява, че българите са поставяли скимиращи механизми в слотовете за карти на банкоматите и специална пластмасова капачка, в която са били монтирани микросхема и камера, залепени за горната част на банкомата, така че да запишат набирането на пин кода за всяка съответна карта в момента, в който собственикът й го набира.

Двамата чужденци са били заловени след подадена жалба от потърпевши.

Установено било, че АТМ-ите са били манипулирани през периода от 16 до 18 септември, като за това време са били копирани данните от най-малко 665 банкови карти. Всички те са блокирани от съответните банки.

Щетите, според гръцките полицейски органи възлизат на повече от 650 хиляди евро. Арестуваните българи са на възраст 36 и 51 години. Срещу двамата, както и срещу още един техен съучастник е образувано досъдебно производство за участие в организирана престъпна група, измама, компютърни престъпления, възпрепятстване на работата на информационни системи и нарушаване на Закона за личните данни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

25.09 2022 в 20:50

човек, екранно име Бармалей, коментара ти няма смисъл

първо, скимерите не заговарят

второ, няма как да разбереш кой е българин. освен ако нямаш предвид роми, което пак не върши работа, защото румънските, босненските и други балкански роми изглеждат идентично

трето, пробвай да зашлевиш шамар на ром

четвърто, в чужбина се ходи да се работи. Тея дето ще те заговарят по улиците са просяци. А в чужбина 90% от българите са по оправни и еманципирани от средния български простак, който им бие шамари като ги разпознае.

Думи нямам колко ви е просташки, еснафски и провинциален коментара. В основата му е завист.
 
X

Подкастът на OFFNews