Арестуваха двама на летище София: Били под карантина, а искали в чужбина

Българите, задържани на летище в Париж, са завели дело във френската столица, но пак ги качиха на самолет за Родината

OFFNews 07 май 2020 в 13:41 3711 0

Двама мъже са задържани на летище София при опит да напуснат България, докато са под 14-дневна карантина.

При единия случай жител на столицата се е опитал да замине за Виена, а при другия - мъж е възнамерявал да лети за Лондон.

И по двата случая са образувани досъдебни производства.

Междувременно стана ясно, че всичките ни сънародници, сезонни работници, които бяха задържани на летище Шарл де Гол в Париж, вече са качени на обратен полет за България, въпреки категоричното им нежелание да се приберат в Татковината и да не берат френски ягоди.

Българските сезонни работници, които от 5-и май бяха блокирани на парижко летище, са завели съдебна жалба заради това, че не са допуснати във Франция и се очаква решение на парижки съд по казуса. Това съобщи за програма "Хоризонт" на БНР Сунай Мехмед, който е представител на една от посредническите фирми, изпратили българите.

"Има образувано дело, след като ние се организирахме да защитим по някакъв начин нашите хора, които нямат никакво основание да са третирани по начина, по който са третирани 72 часа вече. Накарали са ги да подпишат едни договори-декларации, като са им казали, че това уж е било за квартира. Това е на френски. Никакъв преводач не са получили, никаква друга асистенция, било то от адвокат, юрист или каквото и да било", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови