5 души са простреляни при сбиването на два ромски рода в Пловдив

OFFNews 03 юли 2017 в 07:46 5283 3

7 души са простреляни при сбиването на два ромски рода в Пловдив

Петима души са с огнестрелни рани от ловно оръжие, а един е пострадал от промушване с нож и множество с по-леки наранявания след сбиването между два рода в пловдивската Шекер махала.

Пострадалите са потърсили помощ в хирургичното отделение на Университетската болница в Пловдив, съобщава БНТ. Състоянието им е стабилно, повечето наранявания са в областта на краката.

Свадата избухна малко след 21.00 часа снощи. Причината била преминаването на бус, управляван от член на една от фамилиите. Той преминал в непосредствена близост до хора от другото семейство, което провокирало напрежението.

По неофициална информация в основата на скандала е жена. Фамилиите са враждували от дълго време, уточняват от полицията.

Задържани са седем души, които са нападнали едната фамилия. 

Ситуацията бързо е овладяна от полицията, установена е и самоличността на част от извършителите. По случая е образувано досъдебно производство.

Имало е напрежение и в кв. "Столипиново". Жителите на квартала обаче се прибрали след разговор с полицията.

Заради свадата се наложи да бъдат пренасочени полицейски екипи от Асеновград, където в този момент се провеждаше най- многобройният протест след инцидента с нападнатите състезатели по гребане. Силите на реда останаха през цялата нощ в квартала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!