3 години затвор грозят насилника от Бобов дол

OFFNews 13 март 2024 в 15:52 2894 1

Снимка Стопкадър/ Забелязано в Бобов дол

Насилникът от Бобов дол го грозят до три години затвор, става ясно от прессъобщение на Апелативната прокуратура в София.

Към момента обвиняемият е задържан за 72 часа за нанасяне на телесна повреда в условията на домашно насилие.

Разследващите са събрали доказателства, че на 10 март тази година той е пребил съпругата си в жилище в Бобов дол. Не са налице основателни причини за прекратяването на производството и се очаква заключение на назначената съдебномедицинска експертиза. След това Районна прокуратура-Кюстендил ще внесе в съда искане за мярка за неотклонение "задържане под стража".

Съобщението на прокуратурата идва часове след като битата жена поиска в ефира на Bulgaria On Air мъжът ѝ да бъде освободен.

Тя коментира, че "не се е случило нищо кой знае какво и такива проблеми има във всяко семейство". Тя е категорична, че никога няма да подаде жалба срещу него. 

Майката на потърпевшата, която качила видеото в социалните мрежи, обясни пред Нова тв, че дъщеря ѝ е зависима от мъжа, който системно я тормозел. Жената уточнява, че след побоя, заснет на клипа, внучката ѝ звъннала по телефона. Тя опитала да се свърже с дъщеря си, но не успяла.

"Детето ми изпрати клипа и беше написала "Виж". В момента, в който отидох в жилището, зет ми беше доста агресивен. Помолих го да напусне, тъй като жилището е на дъщеря ми и е предоставено от мен. Той си събра багажа и излезе. Не мога да разбера защо дъщеря ми не иска да подава жалба. Според мен е зависимост, той знае как да я манипулира. Искам да я остави на мира и тя да живее спокойно”, каза майката на пострадалата.

Майката на мъжа също коментира казуса пред медиите - според нея жената заплашила да намушка мъжа, след което той ѝ отвърнал. По думите ѝ синът ѝ никога не е посягал на жена си.

Съпругата обаче е подавала жалба срещу него през 2019 г. И тогава сигналът бил за побой. Впоследствие обаче жената се отказала от показанията си и по случая не е било образувано досъдебно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14048

1

voododoll

13.03 2024 в 16:20

Във всяко семейство на копейка може би, но аз лично не съм посягал на жена ми никога. Не мога да си представя ситуация в която да искам или да трябва. Не виждам защо някой късопиковчета си мислят че са дългопишковчета щото пребиват беззащитна жена...
 
X

Да помогнем на украинските деца!