25-годишен французин отива на съд за убийството на 22-годишна финландка

OFFNews 04 май 2023 в 09:25 2443 0

Снимка БГНЕС

25-годишен французин отива на съд за убийството на 22-годишната си приятелка от Финландия, съобщиха от Софийската градска прокуратура. 

Двамата живеели на семейни начала в апартамент в София, нает от момичето. И двамата работели от вкъщи, младежът обаче редовно играел хазарт. От 18-годишен ежедневно пушел марихуана.

Няколко дни преди убийството финландката се оплакала на приятелки, че ѝ липсват пари от банковата сметка – 2 500 евро и се съмнявала, че някой е инсталирал зловреден софтуер на телефона и така е получил достъп до банковата ѝ сметка.

Заради това момичето планирала пътуване до Финландия, за да подаде сигнал в полицията. Обвиняемият знаел за това пътуване. На сестра си финландката споделила, че липсвали и пари, които криела в апартамента. Казала също, че е сигурна, че французинът не е взел парите. 

На 7 май 2022 г. двамата се спречкали. 25-годишният станал агресивен и започнал да удря по главата и тялото момичето.

Ден по-късно отново се скарали и младежът започнал да души финландката. Обвиняемият взел кабел от лаптоп и го омотал 5 пъти около шията на 220годишната и я задушил. 

След убийството младежът вкарал тялото в сак, който сложил в гардероба.

Същият ден той писал на приятелките ѝ, че момичето не се е прибрала след тренировка, а след това подал сигнал за изчезването ѝ в полицията. Пред разследващите повторил същата версия.

При оглед в апартамента освен тялото на убитата била открита и марихуана.  Разследването по случая е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови