10 000 души от 40 населени места във Видинско без ток

Ивайло Анев 05 декември 2014 в 08:56 1626 0

10 хиляди души от над 40 населени места във Видинска област все още са без ток. За някои от тях това е четвърто денонощие на тъмно, съобщава Нова телевизия.

Бедствено е положението и в общините Белоградчик и Грамада. През последните часове електричеството е било възстановено само в шест села в областта.

В някои видински села няма и вода заради повреди в електрозахранването на помпените станции.

В Ямболско две общини са в тежко положение - в община Стралджа са евакуирани около 30 семейства, които са настанени във физкултурния салон на местното училище.

В община Елхово река Тунджа е пред критичния праг от 4 метра. Около 100 семейства вероятно ще бъдат евакуирани, ако нивото на реката продължи да се покачва. Екипи на полицията започнаха обход на къщите, намиращи се в близост до реката и предупреждават стопаните да бъдат готови за евакуация.

В Хасковска област все още има домакинства без питейна вода. Достъпът до някои селища е затруднен само в община Черноочене, тъй като 10-15 метра от пътната настилка от един мост са били отнесени от реката.

В Димитровградска област има два критични язовира, които се наблюдават. Остава затворен пътят Димитровград – Симеоновград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови