Зов за помощ: Да помогнем на Асен

За да се излекува, момчето се нуждае от скъпо ежемесечно лечение

OFFNews 02 юни 2016 в 15:52 7498 0

Допреди 3-4 месеца 5-годишният Асен Маринов от Белоградчик е бил жизнено, игриво и любопитно дете. Постепенно започва да губи апетит, а впоследствие - и желание за игри. Оплаква се от силно главоболие.

Родителите му го завеждат при педиатър в градската болница. След преглед лекарят съобщава, че момчето има глисти. Изписва му лекарства, които да приема до следващия преглед след една седмица.

Няма положителен ефект от лечението, напротив – Асен започва да повръща и да губи равновесие. Тогава семейството посещава друг педиатър в същата болница – д-р Вълчева. След прегледа тя заявява, че детето се нуждае от консултация с невролог и изказва съмнение, че е болно от хидроцефалия.

Родителите отиват при д-р Атанасов, който прави всички необходими изследвания и потвърждава съмненията за опасното заболяване. Става ясно обаче, че Асен има и тумор в задната част на главата.

В столичната болница „Св. Иван Рилски” Асен претъпява две операции. Първата - срещу хидроцефалията. След още две седмици втора - за отстраняване на туморното образувание. Лекарите не успяват да отстранят целия тумор и от него остават около 3-4%. За да се излекува, сега момчето се нуждае от ежемесечни посещения на лечебно заведение за химио- и лъчетерапия.

Бащата на Асен работи като дървосекач, а жена му отглежда малката им дъщеря. Доходите им не са достатъчни за покриване на лечението, което възлиза на около 700–800 лв. месечно.

Родителите се надяват, че има достатъчно добри хора, които биха могли да помогнат финансово на семейството в този труден за тях момент, за да се осигури ефективно лечние на детето.

Нека подкрепим Асен в борбата му да живее и да има детството, което заслужава! Помогнете!

Номер на банкова сметка: BG07STSA93000020488789, BIC: STASABGSF, на името на Надя Еленкова Николова

За контакт: Виктор Любенов Маринов - 0876 27 76 56 и Надя Еленкова Николова – 0879 48 52 46

Aдрес: град Белоградчик, ул. "Георги С. Раковски" 20

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови