Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Здравният министър: Победата предстои и е съвсем близо

OFFNews 24 декември 2020 в 11:35 2807 2

Наблюдаваме трайна тенденция за успешен контрол над епидемията в страната. Излекуваните пациенти през последните дни са двойно повече от новозаболелите. Наблюдаваме и намаление на случаите в лечебни заведения, което дава глътка въздух на системата, заяви премиерът Бойко Борисов. 

Според него противоепидемичните мерки дават резултат.

В България те са най-либералните, възможно най-леките и щадящи, не минават в крайности, добави той.

Според Борисов вече е създадена необходимата организация и на 27.12 ще започне ваксинацията в страната.

През януари ще получим още 60 000 дози. Ваксинацията ще бъде доброволна и безплатна. Това ме информираха от Националния оперативен щаб и от Националния ваксинационен щаб на работно съвещание. Вярвам, че с помощта на ваксинацията може да излезе от пандемията до края на следващата година, добави премиерът.

Според министъра на здравеопазването Костадин Ангелов "победата предстои и е съвсем близо".

По 14-дневна заболеваемост в ЕС и в Европейското икономическо пространство България вече е на 17-о място с 425 души на 100 хил. и четвърта на Балканите. По-бавно, но се подобряват и показателите за постъпили в болници, както и за починалите от COVID-19.

Страната е на трето място в ЕС по смъртност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

2

Jumbo Jet A380

24.12 2020 в 17:24

Думите на овчедушния министър "победата предстои и е съвсем близо" звучат като изявление на надъхан и неграмотен политкомисар! Дано не се окаже, че победата е за вируса, благодарение на който научихме, какви огромни проблеми съществуват в здравните системи на развитите страни, а в България разбрахеме, че у нас здравеопазване реално не съществува!

3910

1

ivosav

24.12 2020 в 13:44

Не вярвам на нито една цифра , нито на една дума посочени и изречени от управляващите . Преболедувах вируса , оцелях. Трудно , бавно отшумява проклетия вирус.Нямам никакво намерение да ставам опитно мишле.
 
X

Подкастът на OFFNews