''За героите в бяло'' с помощ за спешните медици

Нови болници се включиха в инициативата "Топла храна от сърце" на Нарру и Метро

OFFNews 16 април 2020 в 10:40 1020 0

Над 300 гащеризони с мисока степен на защита получиха спешните медици в страната. Помощта е дарение от кампанията "За героите в бяло", съобщиха от Българския лекарски съюз.

Пратките до медиците на първа линия са адресирани до районните лекарски комисии за разпределяне към спешните центрове в съответните области.

"Искрено се надяваме, че ще успеем да помогнем на лекарите и специалистите по здравни грижи, техният цвят неслучайно е белият и понякога също имат нужда от помощ. Затова се надяваме да им дадем поне малко спокойствие и сигурност докато отново съберем и изпратим необходимите предпазни средства за всички герои, които с риск за себе си остават верни на дълга и доброто", пишат организаторите.

Националната кампания на Български лекарски съюз „За героите в бяло“, чието лице е Димитър Бербатов, продължава.


Нарру и Метро продължават кампанията си за доставка на топла храна за медицинските екипи от първа линия. Инициативата „Топла храна от сърце“ е отворена за всички останали болници, където има медици, заети в битката срещу COVID-19.

От тази седмица, след Пирогов, към доставката се включиха и екипите на Инфекциозна болница и болница „Света Анна“ в София.

Интересен факт е, че с приготвянето на храната за медиците се е заел лично един от най-добрите готвачи на веригата Нарру, специализиран в разработването на рецепти от традиционната българска кухня. Всеки ден той изготвя менюто на медиците, така че да е разнообразно, пълноценно и максимално близко до домашната кухня, за да внесе малко уют в напрегнатото им ежедневие.

Дарение от 1000 предпазни маски за многократна употреба направи на община Симеоновград депутатът от ГЕРБ д-р Георги Станков. Защитните средства са за медиците от центъра за Спешна помощ в Симеоновград, за личните лекари, полицейските служители от участъка в Симеоновград, местната пожарна служба, както и за служителите на Центъра за обществена подкрепа, на Социално подпомагане, кметове и кметските наместници по селата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!