Quantcast

Внезапно почина един от водещите кардиохирурзи у нас - проф. д-р Владимир Данов

OFFNews Последна промяна на 10 януари 2021 в 17:37 11191 2

Внезапно почина проф. д-р Владимир Данов - един от водещите кардиохирурзи у нас, съобщиха от Българския кардиологичен институт.

Проф. Данов от 2017 г. е Изпълнителен директор на Българския кардиологичен институт, където управлява осем медицински центъра, седем високоспециализирани болници и две кардиохирургични клиники в Плевен и Бургас.

Специализирал и ръководил клиники по кардиохирургия в Германия, провинция Бавария над 15 години. Като завеждащ отделение в клиниката по кардиохирургия на водещата университетска болница "Лудвиг-Максимилиян" в Мюнхен, въвежда принципи на работа, които и до днес се прилагат в много от развитите здравни системи.

Проф. Данов специализира имплантиране на сърдечни клапи, минимално инвазивни оперативни методи, протезитане и реконструкция на сърдечни клапи, осъществяване на аортокоронарни байпаси на биещо сърце, лечение на сърдечни тумори, реконструктивна хирургия на гръдната аорта, хирургия на проводни и ритъмни нарушения, имплантиране на пейсмейкъри и кардиодефибрилатори за лечение на сърдечната недостатъчност, коригиране на вродени сърдечни пороци и др.

Медицината и в частност кардиохирургията у нас, загуби един от най-отдадените на професията си лекари, иноватори и човек с огромно сърце! През неговия 28-годишен опeративен опит в областта на кардиохирургията, проф. Данов е спасил живота на хиляди пациенти, обучил над 20 специалисти по кардиохирургия, публикувал е множество доклади в авторитетни български и чужди научни издания, автор е на учебници. Той е носител на наградите "Доктор на Годината", четирикратен носител на приза "Лекар, на който българите вярват" и "Доктор хонорис кауза".

Поклонението ще се състои на 12 януари 2021 г. в София.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

crocodile

14.01 2021 в 00:02

Абе уж господа демократи от offnews?! Защо изтрихте предните ми коментари за това съобщение? Да не би и вие да сте спонсорирани от Тони Веков и Тихомир Каменов, а?

8216

1

Uzer2

13.01 2021 в 20:37

Какво е медицинското заключение, от внезапно починал. Има ли някакво обяснение?