„Умираща“ към лекар от Спешна помощ: Виждам, че имаш инструменти, да ми обезвъздушиш парното

OFFNews 21 март 2021 в 10:34 19750 3

„Виждам, че имаш чанта, сигурно има инструменти вътре. Хайде да ми обезвъздушиш парното, защото ми е студено“, казала пациентка на лекар по Спешна помощ в столицата след сигнал, че „почти умира“. Абсурдният случай разказа говорителят на Спешна помощ в столицата Катя Сунгарска по bTV.

„Безотговорността ни мъчи най-много“, обясни тя и сподели, че все още има хора, които лъжат за симптомите си по телефона и когато медиците стигнат на адреса, установяват, че лицето е с коронавирус.

„В този момент не един, а повече хора са в животозастрашаващи състояния и може да загубят живота си“, казва тя. Тя поиска хората да запазят някакво достойнство в тази ситуация. „Не знам какво да призова хората. Аз вече се срамувам да говоря, защото се повтаря едно и също и някакви хора не искат да погледнат по-далече от носа си, от егото си, от лакомията си. Това е безобразие“, каза Сунгарска. Тя благодари на всичките си колеги, които продължават да работят в ситуация на пълно себеотрицание.

„Аз не знам колко живота трябва да вземе това „грипче“, за да разберем, че това не е просто „грипче“, а е смъртоносно. Че има много хора, които страдат и се борят за глътка въздух, и да разберем, че трябва да сме съпричастни към болката и страданието“, каза Сунгарска.

Тя определи като парадокс, че на везните от едната страна се поставят здравето и живота, а от другата страна – отварянето на ресторантите.

По думите й е крайно безотговорно вече година да се говори, че носенето на маски е важно, какви мерки да се вземат и за спазването на дистанция.

„На миналите протести слоганът беше „Ние не носим маски“. Да, обаче нашата практика установи, че една немалка част от хората, които призоваха за това, когато им опря ножът до кокала и станаха наши пациенти, започнаха с претенциите къде да бъдат закарани, как да бъдат лекувани“, казва Сунгарска.

За последната година столичната Спешна помощ е загубила девет човека. „Това беше най-голямата ни трагедия. Когато губиш хора от обкръжението си много боли“, каза говорителят на Спешна помощ в столицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2005

3

Иво Л.

22.03 2021 в 07:54

природно проста

6000

2

Soldier of Fortune

21.03 2021 в 21:19

Тая сунгарска е по-абсурдна и от тейко си...

3162

1

Grigor Arssov

21.03 2021 в 13:21

Д-р Цветеслава Гълъбова: Г-жо Сунгарска, ние не сме нация от идиоти....
https://mobile.frognews.bg/article/213535/