Удареното от мълния момиче: Трябва да има спешни центрове по Черноморието, аз извадих късмет

"От този ден си спомням как съм на плажа, как е слънчево и прекрасно, никакви спомени нямам след това", разказва Теодора

OFFNews 22 август 2022 в 09:52 1549 0

ударена от гръм пациентка

Снимка Скрийншот

Теодора е изписана от реанимацията на УМБАЛ Бургас

Апелирам да има повече спешни центрове по Черноморието. Аз извадих късмет Снежана да е наблизо, но трябва да има спешна помощ. Животът няма цена, каза по bTV Теодора, момичето, което беше ударено от гръм преди дни.

18-годишната пациентка вече е изписана от реанимацията в УМБАЛ Бургас. По думите на д-р Кирил Симеонов, ръководител на хирургичното отделение, където е настанена младата жена, тя вече е стабилизирана.

Травмата беше изключително тежка, засегнати са били почти всички органи - централна нервна система, сърце, бял дроб, но всичко отмина. Сега лекуваме изгарянията,  които не са големи и дълбоки, вероятно 3 степен. Тя се промени за дни. За момента няма никакви проблеми, предстои консултация с невролог и кардиолог, вероятно и изследвания на мозъка, уточни хирургът.

Според д-р Симеонов Теодора е имала изключителен късмет, че на място е бил човек, който знае какво да направи, тъй като първите 3-5 минути са изключително важни за мозъка. Лекарят каза още, че в 33-годишната му практика, тя е единствената му пациентка с травма от гръм.

Случи ми се нещо ужасно, но го приемам с усмивка. Ако се депресираме нищо хубаво няма да се случи, продължавам напред, надявам се да продължавам да се възстановявам така безпроблемно. От този ден си спомням как съм на плажа, как е слънчево и прекрасно, никакви спомени нямам след това. Хиляди благодарности на екипа от болницата, на екипа от Спешната помощ, на Снежана, която заедно с гаджето ми са ми помогнали и над 20 минути са ми правили сърдечен масаж, за да ме съживят. Не знам това късмет ли е, съдба ли е, но благодаря много, много на всички. Това е като втори шанс и втори живот, ще дам максимума от себе си да го изживея правилно и добре, сподели развълнуваното момиче.

По думите на баща му първоначалният шок е бил огромен, но дъщеря му напредва бързо. Мъжът благодари на всички, които са помогнали за спасяването на живота ѝ.

Теодора казва, че от изгарянията са ѝ останали две петна под формата на сърце. За нея това е символично. С чувство за хумор споделя, че сега вероятно ще я наричат Теди Гръмотевицата.

Инцидентите с поразени от мълния хора през последния месец зачестяват. Преди ден от гръм загина семейство от Перник, което чакало да спре дъжда в беседка в Брезник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови