Търсят възможности за финансиране на областните болници

Янка Петкова 14 юни 2024 в 12:04 760 0

Галя Кондева

Снимка Министерство на здравеопазването

Д-р Галя Кондева на среща с директори на болници

„Ще търсим възможности за финансиране и укрепване на областните болници и по други оперативни програми, както и по Плана за възстановяване и устойчивост, по който с екипа ми работим усилено, за да спазим сроковете и да не се стига до невъзможност за усвояване на средства“.

Това каза служебният здравен министър д-р Галя Кондева на среща с д-р Васислав Петров, председател на Националното сдружение на областните многопрофилни болници за активно лечение (НСОМБАЛ).

Д-р Кондева посочи, че предстои завършването на големия инвестиционен проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“. 

Д-р Васислав Петров представи анализ за дейността на 24-те лечебни заведения и очерта причините за възникналите проблеми в болниците

Министърът разговаря с ръководствата на областните болница в страната по време на годишното им събитие.

По време на индивидуалните работни срещи с ръководители на най-големите болници в Бургас, Варна и Добрич, министър Кондева поиска информация за готовността им за предстоящия летен сезон и очаквания ръст на туристи по родното Черноморие. В тази връзка тя се срещна и с директорите на Центровете за спешна медицинска помощ в региона.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    Няма коментари към тази новина !

     
    X

    За и против Гей парада