Стабилизирано е състоянието на децата, натровили се с бисквити с канабис

OFFNews 09 юли 2024 в 08:15 1430 0

Болница

Снимка umbalpleven.com

Клиниката по токсикология в плевенската болница

Шестте деца, които попаднаха в болница след натравяне с бисквити с канабис, са стабилизирани и няма опасност за живота им, съобщи БНТ. Вчера те бяха приети в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен.

"Децата вече са в по-добро състояние. Само едно е все още нестабилно. Надяваме се до два дни да се оправят и да ги пуснем вкъщи да си играят", каза в "Денят започва" началникът на Клиниката по токсикология в Плевен доц. д-р Евгения Бързашка.

Тя посочи, че при такива случаи се спазва стандартна процедура. До момента не е имало подобен случай в клиниката по токсикология. Като най-трагично тя определи изобщо ползването на подобни забранени вещества, особено от деца.

"Така, че разпространените на такива вещества и то под формата на бисквити е много страшно, защото това е един преход да се зарибяват децата с подобни вещества", заяви д-р Бързашка.

Децата ще останат под наблюдение в болницата още поне два дни. Те са на възраст между 4 и 14 години.

По информация на БНТ майката на шестте деца, яли бисквитите, също е в болница. Тя е на 23 години. Разследването на полицията дотук е установило, че майката е донесла 2 кутии бисквити у дома. Дала ѝ ги друга жена, която тя познава. Срещнала се с нея, докато обикаляла контейнерите.

Бисквитите не са български. В момента се установява как са влезли в страната и коя е жената, която ги е дала за децата.

От социалните в града казаха, че до момента не са работили със семейството на натровените деца. От първостепенно значение е на първо място децата да са в добро здравословно състояние и чак тогава социалните ще пристъпят към работа с тях.

От "Закрила на детето" също поставиха акцент върху здравословното състояние, а след това и те ще се включат активно за подобряване емоционалното състояние на децата.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Кристин Димитрова: седмокласниците писаха по разказа ѝ, а медиите я представиха като майката на Папи Ханс (подкаст)