Споделено от сърце: Образователна инициатива за сърдечно здраве

OFFNews 14 февруари 2023 в 10:47 809 0

Споделено от сърце

Снимка PR Play

Образователна инициатива с фокус сърдечната недостатъчност

Образователна инициатива "Споделено от сърце!" информира как да се грижим за сърдечното си здраве. Тя се реализира в контекста на световната седмица на информираността за сърдечната недостатъчност, която тази година е в периода 12-18 февруари и цели да даде гласност на проблема. При това сериозно медицинско състояние сърцето не изпомпва правилно кръвта в тялото.

Kъм днешна дата от него страдат над 64 милиона души. Всеки втори пациент с диагноза сърдечна недостатъчност губи живота си само до 5 години след диагнозата. Заболяването засяга не само самите пациенти, но и техните близки, защото те са ангажирани с грижите за любимите си хора. И все пак, ако се диагностицира навреме, животът на тези пациенти може да се подобри и удължи.

Покрай еуфорията на Деня на влюбените тази година бихме искали да обърнем внимание на хората, че сърцето е много повече от традиционния за този празник символ. Искаме да припомним, че само в България 150 000 души страдат от сърдечна недостатъчност и че често тя е резултат на други заболявания, които могат да бъдат контролирани или лекувани. Затова е важно да „слушаме“ сърцето си и чрез образователната ни инициатива „Споделено от сърце!“ да предизвикаме хората да обърнат по-сериозно внимание на темата и да споделят с лекар, ако се появят притеснения за тяхното или здравето на близък за тях човек.“, споделя Ивайло Василев, Business Unit Director Биофармация, AstraZeneca България.

Ако вие или близък ваш човек се чувствате по-често уморени, ако започнат да се появяват отоци по крайниците, трудно изкачвате стълби и се налага да правите почивки, не можете да спите и се будите рано сутрин, чувствате задух, когато сте в легнало положение, не се бавете и потърсете лекарска помощ. 

Повече информация по темата, можете да намерите тук и във Facebook на страницата „Сърцето помни“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!