След кратко боледуване почина детският психиатър доц. Антон Славчев

OFFNews 11 май 2021 в 14:15 2643 0

На 69-годишна възраст, след кратко боледуване, ни напусна доц. Антон Славчев, чиято професионална кариера е свързана в продължение на 26 години с Клиниката по детско-юношеска психиатрия „Св. Никола“ на УМБАЛ „Александровска“, съобщиха от университетската болница.

Доц. д-р Антон Славчев Славчев, д. м. е роден на 1.07.1952г. в Димитровград. Завършва медицина в Медицинска академия, София през 1979г.

След дипломирането си е участъков педиатър, след което завършва редовна аспирантура и през 1985 г. защитава докторска дисертация. През 1992 г. придобива специалност по психиатрия, а през 1996 г. - и по детско-юношеска психиатрия.

От 2009г. е хабилитиран доцент по психиатрия към катедра „Психиатрия“ на Медицински университет - София. От февруари 1992г. е част от екипа на Клиниката по детско-юношеска психиатрия „Св. Никола“ на УМБАЛ „Александровска“, като в периода 2006-2018 г. ръководи отделението „Стационарна медицинска помощ“ в нея.

Познанията и клиничният опит на доц. Славчев са свързани с диагностиката, лечението, психофармакологията и овладяването на най-тежката патология в детско-юношеската психиатрия.

Автор е на над 70 публикации, две монографии, 10 глави от учебници и ръководства по психиатрия и детска психиатрия и има редица участия в национални и международни научни форуми.

Ще го запомним като дълбоко уважаван човек, приятел и колега, който безрезервно и с чест отстояваше ценностите на лекарската професия, пишат от Александровска болница.

Поклон пред паметта му!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!