Само едно от семействата на разменените бебета в завело иск към ''Шейново''

OFFNews 21 март 2023 в 09:39 2210 0

Шейново

Снимка БГНЕС

АГ болница "Шейново"

Досъдебното производство по случая с разменените бебета, родени в столичната АГ болница "Шейново" продължава. Към момента никой не може да каже как и кога е станала размяната на бебетата. Това заяви по БНТ юристът на лечебното заведение Вили Костадинова.

По думите ѝ срокът за съставяне на наказателно постановление, ако Изпълнителна агенция "Медицински надзор" прецени, е едномесечен, а все още в болницата не е получено такова.

До момента срещу болницата има заявена само една претенция от едното семейство. Ищци са четирима души – двамата родители, дядото и сестричката на бебето. Всяко едно от тези лица претендира за обезщетение в различен размер – родителите искат по 120 000 лв., дядото и сестрата – по 30 000 лв. или общо 300 000 лв. Друга претенция официално все още не е получена в болницата. Вероятно в момента се администрира, каза Костадинова.

По думите ѝ няма законоустановен срок за внасянето на молбата, но болницата трябва да отговори до месец.

В болница "Шейново" има много стриктен ред, по който новородените се проследяват. Ние твърдим, че правилата се били спазени. Проверката е заради безпрецедентния случай. Не можем да кажем категорично че размяната е станала в болница. Оставки няма, бяха наложени дисциплинарни наказания, каза още юристът на лечебното заведение Вили Костадинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови