Готвят седми акт на Шейново. Болницата може да възрази срещу констатациите

OFFNews 09 февруари 2023 в 10:53 1857 0

Шейново

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Втора АГ болница "Шейново"

Предстои връчването на седми акт на Втора АГ болница "Шейново", който най-вероятно ще касае служител от лечебното заведение, съобщи bTV.

Към настоящия момент няма съставени наказателни постановления и няма наложени санкции. Административно-наказателното производство е на етап, в който има съставени актове за извършено административно нарушение. В срок от 7 дни по всеки от актовете може да бъде направено възражение. След което в срок от 14 дни преписката трябва да бъде изпратена към административно наказващия орган. А той в рамките на месец трябва да прецени дали има основание да бъде съставено наказателно постановление и да бъдат наложени наказания, или не, коментира Величка Костадинова, адвокат на лечебното заведение.

Вече са връчени шест акта - един на болница "Шейново" и на петима служители заради разменените бебета.

Ако болница „Шейново“ получи наказателно постановление, ще възрази срещу констатациите за установяване на административно нарушение. В случая става въпрос за нарушение за получаване на сума за избор на екип за едната от майките, която е родила чрез цезарово сечение, обясни адвокатката.

Адвокат Стойков, който представлява едно от семействата, внесе искова молба за обезщетение от 300 000 лева. Към настоящия момент тя все още не е получена в болницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови